Στην κορυφή των rock charts οι Linkin Park

linkin-park James Minchin
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 04 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

Ο πρώτος και ο τελευταίος δίσκος των Καλιφορνέζων ροκάδων κάνουν θραύση μετά τον θάνατο του Chester Bennington.

Οι Linkin Park κατέλαβαν την πρώτη θέση των rock charts στην Αμερική, μετά τον τραγικό θάνατο του τραγουδιστή τους Chester Bennington τον Ιούλιο. Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι έχουν 23 τραγούδια τους στο Hot Rock Songs chart, σπάζοντας το ρεκόρ του David Bowie, ο οποίος είχε 21 τραγούδια στην αντίστοιχη κατηγορία.

Σύμφωνα με το Billboard, τα πιο δημοφιλή τραγούδια των Linkin Park είναι το «Numb» που κυκλοφόρησε το 2002 και βρίσκεται στην δεύτερη θέση της λίστας, το «In The End» στην τρίτη θέση και το «Heavy» στην τέταρτη θέση του σχετικού chart. Παράλληλα, ο πρώτος δίσκος των Linkin Park, «Hybrid Theory», κατέλαβε την πρώτη θέση στο Hard Rock Albums chart, ενώ ο τελευταίος δίσκο τους, «One More Light», είναι στην κορυφή του Top Rock Albums chart. Αξίζει να σημειωθεί πως τρία από τα Top 5 και επτά από τα Top 10 τραγούδια στο Hot Rock Songs chart είναι των Linkin Park.

«Ήταν μια λαμπρή, γεμάτη αγάπη ψυχή με την φωνή αγγέλου. Τώρα είναι ελεύθερος από τον πόνο και τραγουδά τα τραγούδια του στις καρδιές μας» υπογράμμισε η χήρα του τραγουδιστή, Talinda Bennington, σε μια ανοικτή επιστολή. Ο Bennington βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του, λίγες μέρες πριν την έναρξη μιας περιοδείας για τον τελευταίο δίσκο τους και σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή, αυτοκτόνησε δι’ απαγχονισμού.