Τα δικαστήρια δικαίωσαν την Taylor Swift

taylor-swift
ΔΕΥΤΕΡΑ, 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

Είχε κατηγορήσει έναν DJ για σεξουαλική επίθεση κατά την διάρκεια γνωριμίας με θαυμαστές το 2013.

Άλλη μια νίκη σημείωσε η Taylor Swift, αυτή τη φορά όμως μέσα στα δικαστήρια, λόγω της σεξουαλικής επίθεσης που δέχτηκε από τον DJ David Mueller το 2013. Ο DJ απολύθηκε από τον ραδιοφωνικό σταθμό στον οποίο εργαζόταν και στην συνέχεια κατέθεσε μήνυση κατά της Swift, απαιτώντας 3 εκατομμύρια δολάρια με τον ισχυρισμό πως η τραγουδίστρια ψευδόταν.

Η Swift όμως δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια και απάντησε με μια μήνυση ζητώντας ένα δολάριο. Η ίδια μάλιστα εμφανίστηκε αυτοπροσώπως στο δικαστήριο όπου και απέκρουσε τους ισχυρισμούς του Mueller, υπογραμμίζοντας πως οι πράξεις του DJ ήταν εσκεμμένες και περιγράφοντας ξανά την ανάρμοστη συμπεριφορά του.

Από την πλευρά του ο Mueller παραδέχτηκε πως «μπορεί» να έπιασε τα πλευρά της Swift κατά την διάρκεια της γνωριμίας τους το 2013, όμως άλλοι μάρτυρες (συμπεριλαμβανομένης της μητέρας της Swift) ήταν κατηγορηματικοί πως ο DJ διέπραξε σεξουαλική επίθεση. Η δίκη επρόκειτο να συνεχιστεί για αρκετές ακόμα ημέρες, αλλά τελικά ο δικαστής αποφάνθηκε πως η πλευρά του Mueller δεν ήταν σε θέση να αποδείξει πως η Swift ευθύνεται για την απόλυση του, αφού η ίδια δεν απαίτησε την απόλυση του όταν έκανε την καταγγελία της.

Στην ερώτηση γιατί ζήτησε μόλις ένα δολάριο ως αποζημίωση, ο δικηγόρος της Swift εξήγησε πως στόχος ήταν να καταστήσει σαφές πως κανένας δεν έχει το δικαίωμα να βάλει τα χέρια του πάνω σε κάποιον άλλον και πως δεν έχει σημασία εάν μια γυναίκα είναι πλούσια ή φτωχή, αφού οι ενέργειες του DJ συνιστούν σεξουαλική επίθεση.