Επιστήμονες τιμούν με τον τρόπο τους τον Lemmy

lemmy
ΔΕΥΤΕΡΑ, 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

Ο Lemmysuchus obtusidens ήταν ο θαλάσσιος φόβος και ο τρόμος της μέσης ιουράσιας περιόδου.

Ο κόσμος του rock ‘n’ roll δέχτηκε ένα ισχυρό πλήγμα τον Δεκέμβριο του 2015, όταν και πέθανε ο Ian «Lemmy» Kilmister των Motörhead. Μπορεί στην συνείδηση των απανταχού ροκάδων να συνεχίζει να ζει μέσω της μουσικής που άφησε πίσω του, αλλά μια ομάδα επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου φρόντισε να τον απαθανατίσει σε ακαδημαϊκό επίπεδο, δίνοντας το όνομα του σε έναν αρχαίο κροκόδειλο.

Σύμφωνα με το Inverse, ο Lemmysuchus obtusidens έζησε πριν από περίπου 164 εκατομμύρια χρόνια, στα μέσα της ιουράσιας περιόδου, ενώ το μήκος του έφτανε σχεδόν τα επτά μέτρα. Tα σαγόνια του ήταν πανίσχυρα και τρεφόταν με χελώνες, σε αντίθεση με άλλους κροκόδειλους της εποχής οι οποίοι έτρωγαν – κυρίως – ψάρια. Όπως ο ίδιος ο Lemmy, έτσι και ο Lemmysuchus εμφανιζόταν σε όλη την Ευρώπη, αλλά φαίνεται να προτιμούσε τα ρηχά νερά στις ακτές.

Inverse.com

Οι απόψεις διίστανται για το εάν o Lemmysuchus obtusidens προτιμούσε το Jack Daniels με Coca Cola.

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν τα πρώτα απολιθώματα του Lemmysuchus πριν από περίπου 100 χρόνια, αλλά είχε κατηγοριοποιηθεί λανθασμένα με άλλους κροκόδειλους. «Αν και ο Lemmy έφυγε στο τέλος του 2015, θα θέλαμε να πιστέψουμε ότι θα σήκωνε το ποτήρι του ψηλά για τον Lemmysuchus, ένα από τα μοχθηρά θαλάσσια πλάσματα που έζησε ποτέ στην Γη» σχολίασε η Lorna Stell του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου.