Ο Prince απέκτησε το δικό του χρώμα

prince-3
ΤΕΤΑΡΤΗ, 16 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

Πλέον θα μπορείτε να δείξετε την αγάπη σας για τον καλλιτέχνη βάφοντας τους τοίχους σας στο μωβ του Prince.

Το Pantone Color Institute ανακοίνωσε πως, σε συνεργασία με τους κληρονόμους του Prince, αποφάσισε να τιμήσει τον καλλιτέχνη με μια συγκεκριμένη απόχρωση του μωβ. Το ινστιτούτο ειδικεύεται στην πιστοποίηση, στην κατηγοριοποίηση καθώς και στις προβλέψεις για τις τάσεις των χρωμάτων. Έτσι, πλέον υπάρχει στους καταλόγους η μωβ απόχρωση «Love Symbol #2», αφιερωμένη στον Prince.

Η συγκεκριμένη απόχρωση είναι επηρεασμένη από το χρώμα του πιάνου το οποίο χρησιμοποιούσε στις συναυλίες του ο Prince. Όπως είναι αναμενόμενο, το χρώμα λογικά θα χρησιμοποιηθεί εκτεταμένα σε βιβλία, ρούχα και άλλα αναμνηστικά και προϊόντα από τους κληρονόμους του.

Το μωβ έγινε συνώνυμο με τον Prince χάρη στην τεράστια επιτυχία του «Purple Rain» το 1984. Ο Prince απέκτησε τότε το παρατσούκλι «Purple One» και κέρδισε ένα Όσκαρ καλύτερης μουσικής για την ταινία, πέραν τον επτά βραβείων Grammy με τα οποία τιμήθηκε όσο ζούσε. Το 2004 μπήκε στο Rock and Rock Hall of Fame, επισφραγίζοντας έτσι με κάθε επισημότητα την αδιαμφισβήτητη συμβολή του στην εξέλιξη της μουσικής.

Το 1993 αποφάσισε να αλλάξει το όνομά του στο χαρακτηριστικό σύμβολο, το οποίο όμως αργότερα έγινε γνωστό ως «Love Symbol #2», όταν και κατοχύρωσε τα σχετικά πνευματικά δικαιώματα. Σύμφωνα με την φημολογία που αναπτύχθηκε, ο Prince άλλαξε το όνομα του λόγω της κόντρας που ξέσπασε με την τότε δισκογραφική του εταιρεία, την Warner Bros. Η δισκογραφική φέρεται να πίεζε τον καλλιτέχνη να κυκλοφορεί δίσκους σε πιο αργό ρυθμό, οπότε ο ίδιος άλλαξε το όνομά του για να εκνευρίσει την Warner. Τελικά, ο Prince επέστρεψε στο παλιό όνομα του 2000, όταν είχε πια λήξει το συμβόλαιό του με τη Warner.