Νέα βιογραφία αποκαλύπτει την ακραία πλευρά του David Bowie

david-bowie
ΔΕΥΤΕΡΑ, 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

Αρνήθηκε πρόταση για νεκροφιλία, ενώ έπασχε από εθισμό στα ναρκωτικά και το σεξ.

Ο David Bowie αποτελεί το θέμα του νέου βιβλίου του Dylan Jones, με τίτλο «David Bowie: A Life», το οποίο αποσκοπεί να αποδώσει όσο πιο πιστά τις πιο προσωπικές πτυχές της ζωής του. Ο αξεπέραστος καλλιτέχνης πέθανε τον Ιανουάριο του 2016, λίγες μέρες μετά την κυκλοφορία του τελευταίου του δίσκου «Blackstar», ύστερα από μια 18μηνη μάχη με τον καρκίνο.

Η νέα βιογραφία θα περιλαμβάνει πικάντικες λεπτομέρειες και ανέκδοτες ιστορίες από την έντονη ζωή του Bowie. Ιδιαίτερα την εποχή που εμφανιζόταν ως Ziggy Stardust, την δεκαετία του 1970, ο Bowie είχε μπλεχτεί άθελα του σε αρκετές περίεργες καταστάσεις. Τον Σεπτέμβριο του 1972 βρισκόταν στην Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ για συναυλία, όταν σύμφωνα με μια groupie, την Josette Caruso, του προσφέρθηκε ένα «ζεστό, νεκρικό σώμα» για να κάνει σεξ.

Σύμφωνα με την Caruso, ο σωματοφύλακας του Bowie απάντησε στην πόρτα και κάλεσε τον τραγουδιστή, ο οποίος στην συνέχεια επέστρεψε κατάχλωμος. Στη συνέχεια ο Bowie παραπονέθηκε με απόγνωση πώς έφτασαν στο συμπέρασμα πως θα τον ενδιέφερε κάτι τέτοιο. «Προφανώς έμοιαζε τόσο πολύ με φρικιό που ορισμένοι αρρωστημένοι άνθρωποι θεώρησαν ότι μπορεί να τον ενδιέφερε η νεκροφιλία» σχολίασε στην Mail Online η Caruso.

Η βιογραφία του Jones περιγράφει τον εθισμό του Bowie στο sex και τα ναρκωτικά και πως είχε σχέσεις με πλειάδα γυναικών τις δεκαετίες του 1970 και 1980. Μάλιστα, μετά τον θάνατο του, δικηγόροι κάλεσαν όσους θεωρούν πως είναι παιδιά του Bowie να εμφανιστούν για να διεκδικήσουν το νόμιμο κομμάτι της περιουσίας του αξίας 80 εκατομμυρίων δολαρίων.

Παράλληλα όμως με τις πιο ακραίες περιπέτειες του Bowie, το βιβλίο θα καλύπτει τα νεανικά χρόνια του στο Brixton, καθώς και τα (σχετικά) ήρεμα τελευταία του χρόνια με την σύζυγο του Iman. «O David Bowie ήταν το δικό του δημιούργημα, ήταν το δικό έργο τέχνης» εξήγησε ο συγγραφέας. Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει στα αγγλικά στις 12 Σεπτεμβρίου.