Ο Skepta βγάζει τα δικά του Nike Air Max

skepta
ΠΕΜΠΤΗ, 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

Τα χρώματα των Air Max 97 Sk είναι εμπνευσμένα από πρόσφατο ταξίδι του στο Μαρόκο.

Η συνεργασία μουσικών με εταιρείες αθλητικών ειδών δεν είναι πρωτόγνωρες, αφού τα τελευταία χρόνια πολλοί καλλιτέχνες έχουν λανσάρει τα δικά τους παπούτσια, συχνά σε αποκλειστικά χρώματα και σχέδια. Μετά την προσωπική συλλογή ρούχων «MAINS» στα καταστήματα Selfridges, ο Βρετανός ράπερ Skepta ανακοίνωσε την συνεργασία του με την Nike για μια αποκλειστική παραλλαγή των κλασσικών Air Max, επηρεασμένη από το πρόσφατο ταξίδι του στην Εσαουίρα του Μαρόκο.

«Είμαι ευλογημένος που μπόρεσα να ταξιδέψω στον κόσμο κάνοντας αυτό που κάνω. Μετά από τόσες περιοδείες, έψαχνα για λίγη ηρεμία. Βρήκα το Μαρόκο και ήταν τέλειο. Όλα όσα ήθελα να νιώσω για την ηρεμία, τα βρήκα εκεί. Μου αρέσει η αρχιτεκτονική, τα παστέλ χρώματα, τα ταξί, το πώς μπορείς απλά να μπεις σε ένα μικρό σουκ, να ανοίξεις μια πόρτα και να βρεθείς σε ένα μεγάλο, τεράστιο, πανέμορφο νέο κόσμο τον οποίο δεν θα είχες φανταστεί ποτέ» δήλωσε ο Skepta.

#SkAIR 🌍 - September 2nd 2017. Photos by @dexternavy

A post shared by SKEPTA FAN PAGE (@skeptagram) on

Τα «Air Max 97 Sk», όπως ονομάζονται, θα διατεθούν στην αγορά από την Nike στις 2 Σεπτεμβρίου. Όπως εξήγησε ο Skepta, το σχέδιο των παπουτσιών είναι εμπνευσμένο από τα χρώματα του Μαρόκο και την παλέτα των Air Tuned Max που κυκλοφόρησαν το 1999. «Ήταν τα πρώτα παπούτσια για τα οποία μάζεψα λεφτά, οπότε ήθελα να μεταφέρω την μαγεία του στα “97” – την μαγεία που με έκανε να αγαπήσω τα Air Max όταν τα είδα ως παιδί» συμπλήρωσε ο ράπερ.