Ένα δισεκατομμύριο streams στο Spotify για τον David Bowie

david-bowie
ΤΕΤΑΡΤΗ, 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

«Η μουσική καθαυτή θα γίνει σαν το τρεχούμενο νερό ή τον ηλεκτρισμό» είχε προβλέψει ο Bowie το «μακρινό» 2002.

Μπορεί να έχει περάσει περισσότερο από ένας χρόνος από τον θάνατο του David Bowie, εντούτοις η μουσική του παραμένει εξαιρετικά δημοφιλής και συνεχίζει να εμπνέει τους θαυμαστές του ανά τον κόσμο αφού, όπως ανακοίνωσε το Spotify, έχει πια ξεπεράσει το ένα δισεκατομμύρια streams.

Σύμφωνα με το Spotify η μουσική του Bowie έσπασε το φράγμα των ενός δισεκατομμυρίων streams την περασμένη εβδομάδα. Το top 10 των τραγουδιών του Bowie στην πλατφόρμα περιλαμβάνει ορισμένα από τα πιο γνωστά και αγαπημένα του τραγούδια και έχει ως εξής:

  1. «Heroes»
  2. «Let’s Dance»
  3. «Space Oddity»
  4. «Life On Mars»
  5. «Starman»
  6. «Rebel Rebel»
  7. «Moonage Daydream»
  8. «Changes»
  9. «Ziggy Stardust»
  10. «Modern Love»

Στην συνέχεια της λίστας ακολουθούν τραγούδια όπως τα «Fame», «The Man Who Sold The World», «China Girl», «Oh! You Pretty Things», «Sound & Vision», «Where Are We Now?», «This Is Not America», «Ashes To Ashes» και «Young Americans».

Έχοντας το μυαλό του μονίμως ένα βήμα μπροστά, ο Bowie είχε προβλέψει το 2002 πως θα εμφανιζόταν στο μέλλον μια υπηρεσία σαν το Spotify και η μουσική θα γινόταν «σαν τρεχούμενο νερό». Ο ίδιος τότε είχε μιλήσει για το πώς θα υπάρξει «ολική μεταμόρφωση» μέσα σε δέκα χρόνια, την οποία τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει. «Η μουσική καθαυτή θα γίνει σαν το τρεχούμενο νερό ή τον ηλεκτρισμό».

Δεδομένης της ανόδου των mp3 εκείνη την εποχή και της σταδιακής βελτίωσης των ταχυτήτων του διαδικτύου, το αγοραστικό (και μη) κοινό άρχισε να στρέφεται σε ψηφιακές μορφές μουσικής, έναντι των πιο «παραδοσιακών» CD και δίσκων, επαληθεύοντας έτσι τον Bowie.