Ήρθαν τα πρώτα ακουστικά τρισδιάστατης ηχογράφησης

lifelike-scenes
ΤΡΙΤΗ, 05 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Δεν θα χρειάζεται πλέον πανάκριβος επαγγελματικός εξοπλισμός για να πετύχετε μια πιο ρεαλιστική και ζωντανή καταγραφή ήχου.

Συνήθως, όταν ακούμε για «3D» ο νους μας πηγαίνει στη εικόνα και όχι στον ήχο. Στις περισσότερες ταινίες και μουσική ο ήχος είναι δισδιάστατος, δηλαδή είναι κεντρικός και συνεχής. Οι τρισδιάστατες ηχογραφήσεις, από την άλλη, δίνουν την εντύπωση πως ο ήχος έχει κατεύθυνση, για μια πιο ρεαλιστική εμπειρία. Τώρα, για πρώτη φορά, θα κυκλοφορήσει στην αγορά ένα ζευγάρι ακουστικών τα οποία θα επιτρέπουν στους χρήστες τους να ηχογραφούν σε 3D.

Τα ακουστικά Lifelike Scenes έχουν ενσωματωμένα μικρόφωνα και συνδέονται σε ένα digital box με ισχυρό επεξεργαστή υψηλής πιστότητας. Καθώς τα φοράει ο χρήστης, το κεφάλι λειτουργεί ως σημείο εστίασης, επιτρέποντας έτσι στα μικρόφωνα να ηχογραφήσουν πανοραμικά. Τα ακουστικά συνοδεύονται από μια ειδική βάση, ώστε να μην χρειάζεται να τα φοράει συνεχώς ο χρήστης.

Μέχρι σήμερα, απαιτούνταν ιδιαίτερα ακριβός επαγγελματικό εξοπλισμός για να επιτευχθεί το ίδιο αποτέλεσμα. Τώρα όμως, το μόνο που χρειάζεται κανείς είναι ένα iPhone. Τα αρχεία 3D ήχου είναι συμβατά με όλες τις εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Twitter, το Facebook και το YouTube, καθώς και όλα τα ακουστικά που κυκλοφορούν στην αγορά. Ο πειραματισμός με τον τρισδιάστατο ήχο στοιχίζει μόλις 79 δολάρια.