Κυκλοφόρησε το νέο single του George Michael

george-michael Dylan Martinez
ΠΕΜΠΤΗ, 07 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Ο Nile Rogers των Chic δημιούργησε ένα remix του «Fantasy» κατόπιν παραγγελίας του Michael, λίγο πριν τον θάνατό του.

Ένα νέο single του George Michael, το «Fantasy» έκανε το ντεμπούτο του σήμερα, αιφνιδιάζοντας τους θαυμαστές του. Πρόκειται για το πρώτο, μετά τον αιφνίδιο θάνατο ανήμερα των Χριστουγέννων του 2016 στην ηλικία των 53 ετών. Εκπρόσωπος του Michael είχε επιβεβαιώσει τις φήμες και ανακοίνωσε πως το ακυκλοφόρητο τραγούδι θα παιχτεί για πρώτη φορά στην πρωινή εκπομπή του Chris Evans στο BBC Radio 2 η οποία ήταν προγραμματισμένη για την Πέμπτη. Μπορείτε να το ακούσετε πατώντας εδώ.

Το συγκεκριμένα τραγούδι δεν είναι στην ουσία καινούριο – είχε κυκλοφορήσει ως b-side στην τεράστια επιτυχία του «Freedom!» το 1990 – αλλά είναι μια νέα εκτέλεση την οποία επιμελήθηκε ο διάσημος παραγωγός και αρχηγός των Chic, Nile Rodgers. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, ο Michael είχε ζητήσει από τον Rodgers να δημιουργήσει το «ριμέικ» του «Fantasy» λίγο πριν τον θάνατό του.

Ο Rodgers από την πλευρά του είχε παίξει το remix στην πρόσφατη καλοκαιρινή του περιοδεία με τους Chic και σχολίασε την επικείμενη κυκλοφορία του τραγουδιού μέσω του λογαριασμού του στο Twitter. Όπως εξηγεί, έχει ανάμεικτα συναισθήματα καθώς η όλη διαδικασία ήταν ιδιαίτερα επίπονη ψυχολογικά, ενώ ευχαρίστησε τους θαυμαστές του George Michael για τα καλά τους λόγια και τη στήριξη.

Παράλληλα, οι αδερφές του Michael, Melanie και Yionda, άφησαν να εννοηθεί πως υπάρχουν σχέδια για περαιτέρω κυκλοφορίες μουσικής του. Στο μήνυμά τους, που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του, οι δυο αδερφές τόνισαν: «Θέλουμε να μοιραστούμε και να χαρούμε την πολύτιμη κληρονομιά [του George] και να συνεχίσουμε να σας φέρνουμε χαρά μέσω της εξαιρετικά όμορφης μουσικής του», συμπληρώνοντας πως θα συνεχίσουν «με όλα τα project πάνω στα οποία εργαζόταν τόσο σκληρά για εσάς». Η ανακοίνωση καταλήγει με την υπόσχεση να εκδώσουν την ακυκλοφόρητη μουσική του George Michael «ακριβώς όπως θα ήθελε, με σεβασμό στις φιλοδοξίες και τις προθέσεις του».

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο πολυαγαπημένος καλλιτέχνης φαίνεται πως είχε αφήσει τουλάχιστον τρεις ακυκλοφόρητους δίσκους στα αρχεία του. Οι δίσκοι αυτοί είχαν ηχογραφηθεί από τις αρχές τις δεκαετίας του 1990, μέχρι τις αρχές του 2000, αλλά δεν βγήκαν στην αγορά λόγω προβλημάτων που αντιμετώπισε με τις δισκογραφικές εταιρείες του. Ορισμένα από τα τραγούδια που ηχογράφησε για αυτούς τους δίσκους έχουν κυκλοφορήσει ως singles και έχουν διαρρεύσει ως bootleg, αλλά μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό πόσο ακυκλοφόρητο υλικό βρέθηκε στα αρχεία του.