Λογοκρισία στο εξώφυλλο του νέου δίσκου του Morrissey;

morrissey-2
ΔΕΥΤΕΡΑ, 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Τα καταστήματα HMV αρνούνται να πουλήσουν το «Low In High School» λόγω του «προκλητικού» artwork.

Το εξώφυλλο του νέου άλμπουμ του Morrissey με τίτλο «Low In High School» διέρρευσε στο διαδίκτυο, το οποίο φαίνεται πως έχει προκαλέσει αντιδράσεις. Αρχικά το εξώφυλλο ανέβηκε στο Instagram από τη στενή φίλη του Morrissey, Linder Sterling, αλλά γρήγορα κατέβηκε.

Στο αμφιλεγόμενο εξώφυλλο του δίσκου εμφανίζεται ο Max Lopez – γιος του μπασίστα του Morrissey στις περιοδείες του Mando Lopez – ο οποίος ήταν παρών στις ηχογραφήσεις που έγιναν στην Ιταλία. Όπως φαίνεται από την φωτογραφία που έχει κυκλοφορήσει, ο Lopez κρατάει ένα τσεκούρι και ένα πλακάτ που γράφει «τσεκούρι στην μοναρχία».

Ο παιδικός φίλος του Morrissey, James Maker, μίλησε για το εξώφυλλο και τις αντιδράσεις των καταστημάτων HMV, τα οποία φαίνεται πως έχουν αρνηθεί να πουλήσουν τον δίσκο λόγω του «προκλητικού εξωφύλλου». Σύμφωνα με τον Maker, αυτό είχε ως αποτέλεσμα η νέα δισκογραφική του Morrissey, BMG, να «ξανασκεφτεί» το εξώφυλλο, ώστε να κυκλοφορήσει απρόσκοπτα από όλα τα δισκοπωλεία.

Εφόσον όλα πάνε καλά και δεν παρουσιαστεί κανένα άλλο απρόοπτο, το «Low In High School» θα κυκλοφορήσει στις 17 Δεκεμβρίου και θα είναι ο πρώτος δίσκος του Morrisse μετά το «World Peace Is None of Your Business». Οι ηχογραφήσεις έγιναν στα La Fabrique Studios της Γαλλίας και Forum Studios του Ennio Morricone στην Ιταλία, ενώ χρέη παραγωγού εκτέλεσε ο Joe Chiccarelli.