Ο Marilyn Manson ανακοίνωσε την κυκλοφορία του «Heaven Upside Down»

marilyn-manson Neil Hall
ΤΡΙΤΗ, 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Παράλληλα με τη μουσική, ο Manson εμφανίζεται τακτικά στην τηλεοπτική σειρά τρόμου «Salem».

Μετά από δυο χρόνια σχετικής δισκογραφικής ησυχίας, ο Marilyn Manson ανακοίνωσε πως θα κυκλοφορήσει το δέκατο άλμπουμ του με τίτλο «Heaven Upside Down» στις 6 Οκτωβρίου. Ο νέος δίσκος θα περιλαμβάνει συνολικά δέκα τραγούδια και το πρώτο single παρουσιάστηκε στην ραδιοφωνική εκπομπή του Zane Lowe για τον Beats 1.

Αρχικά, το «Heaven Upside Down» είχε προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει νωρίτερα μέσα στη χρονιά, με τον τίτλο «Say10», αλλά σύμφωνα με άρθρο του Consequence of Sounds, ο Manson αποφάσισε να καθυστερήσει την κυκλοφορία για να ολοκληρώσει μερικά ακόμα κομμάτια. Σε συνέντευξή του στο Loudwire, ο Manson ισχυρίστηκε πως η καθυστέρηση της κυκλοφορίας οφείλεται στο γεγονός ότι δεν έμεινε ικανοποιημένος από τις ηχογραφήσεις που έγιναν τον περασμένο Φεβρουάριο.

Παράλληλα όμως με τις νέες ηχογραφήσεις, ο Manson πήρε την ευκαιρία να ολοκληρώσει άλλα τρία τραγούδια, το «Revelation #12», το «Heaven Upside Down» και το «Saturnalia». «Εκείνα τα τρία τραγούδια λαμβάνουν χώρα στα τρία μέρη όπου, εάν το άλμπουμ ήταν ταινία, θα ήταν η αρχή, η μέση και το τέλος» εξήγησε παραστατικά.

WGN / Sam Lothridge

Ο Manson είναι σχεδόν αγνώριστος στο «Salem».

Όπως και με τον προηγούμενο δίσκο, «The Pale Emperor» του 2015, το «Heaven Upside Down», ηχογραφήθηκε παράλληλα με την παραγωγή της τηλεοπτικής σειράς «Salem», στην οποία συμμετέχουν – από διαφορετικά πόστα – ο Marilyn Manson και ο κιθαρίστας του συγκροτήματός του, Tyler Bates. Ο μεν Manson εμφανίζεται τακτικά στον ρόλο ενός ψυχοπαθούς χειρουργού/κουρέα, ενώ ο κιθαρίστας έγραψε μουσική για την αμερικάνικη σειρά.