Έρχεται επετειακή έκδοση του «Automatic For The People» των R.E.M.

rem
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Το κλασσικό άλμπουμ των Αμερικάνων ροκάδων περιλαμβάνει τα «Everybody Hurts» και «Man On The Moon».

Φέτος συμπληρώνονται 25 χρόνια από την κυκλοφορία του «Automatic For The People» και οι R.E.M. ανακοίνωσαν μια επετειακή επανέκδοση με ένα βίντεο, το οποίο μπορείτε να δείτε εδώ. Ο δίσκος του 1992 περιλαμβάνει τις τεράστιες επιτυχίες «Everybody Hurts» και «Man On The Moon» και έχει πουλήσει πάνω από 18 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.

Η επανέκδοση έχει ελαφρώς τροποποιημένο εξώφυλλο.

Η επανέκδοση, η οποία θα κυκλοφορήσει στις 10 Νοεμβρίου, περιλαμβάνει ένα ειδικό Dolby Atmos mix που επιμελήθηκαν ο παραγωγός του δίσκου, Scott Litt, και ο τεχνικός ήχου, Clif Norrell. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που ένας δίσκος κυκλοφορεί στην αγορά σε αυτό το φορμάτ. Όπως είθισται σε τέτοιες περιπτώσεις, θα υπάρξουν διαφορετικές εκδοχές της επανέκδοσης.

Η Deluxe έκδοση των τεσσάρων δίσκων περιέχει 20 ακυκλοφόρητα demo τραγουδιών που ηχογραφήθηκαν για το «Automatic For The People», σημειώσεις από τον μουσικό δημοσιογράφο Tom Doyle, καθώς και ένα βιβλίο 60 σελίδων με ανέκδοτες φωτογραφίες των Anton Corbijn και Melodie McDaniel. Τόσο στην «απλή» έκδοση των δύο δίσκων, όσο και στην Deluxe, περιλαμβάνεται ολόκληρo το set από τη συναυλία που έδωσαν στο The 40 Watt Club, στις 19 Νοεμβρίου του 1992, την μοναδική για εκείνη τη χρονιά.

«Η θνησιμότητα είναι ένα θέμα με το οποίο οι συγγραφείς έχουν αποφασίσει να δουλέψουν κατά καιρούς. Αναφέρεται στην εύθραυστη φύση και την ομορφιά της ζωής και το να ζει κανείς τη ζωή του στο έπακρο, στην παρούσα στιγμή. Συμβαίνει τόσο γρήγορα και όλοι το ξέρουμε. Νομίζω ότι το «Automatic For The People» έχει την μεγαλύτερη συνοχή από όλους τους δίσκους μας. Είναι ο πιο δυνατός, από την αρχή μέχρι το τέλος» σημείωσε ο μπασίστας των R.E.M. Mike Mills.