Πλειστηριασμός σπάνιων και προσωπικών αντικειμένων από τους Placebo

placebo
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Από υπογεγραμμένους δίσκους και ρούχα, μέχρι χρησιμοποιημένες ωτοασπίδες.

Οι Placebo ανακοίνωσαν πως στις 29 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί ένας διαδικτυακός πλειστηριασμός σπάνιων και προσωπικών αντικειμένων με στόχο να υποστηριχθούν οι φιλανθρωπικές οργανώσεις CALM και Mercy Centre. Η μεν πρώτη δραστηριοποιείται στην πρόληψη αυτοκτονιών, ενώ η δεύτερη βοηθά φτωχούς στην Μπανγκόκ.

Ανάμεσα στα αντικείμενα που θα βγουν «στο σφυρί» για καλό σκοπό είναι το φούτερ που φόρεσε ο Brian Molko στο βιντεοκλίπ του «Pure Morning», ένα CD single του «Without You I’m Nothing» υπογεγραμμένο από τον David Bowie (ο οποίος είχε συμμετάσχει στο συγκεκριμένο τραγούδι), ένα μπουφάν της Vivienne Westwood που φορέθηκε επί σκηνής στα Brits του 1999, καθώς και μια σειρά χρησιμοποιημένων ωτοασπίδων του Molko.

Στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας δισκοπωλείου, τον περασμένο Απρίλιο οι Placebo δημοσιοποίησαν αρχειακό υλικό από τη συνεργασία τους με τον Βowie. Παράλληλα με την επανέκδοση του single σε picture disc βινύλιο για πρώτη φορά, κυκλοφόρησαν ένα βίντεο με αποσπάσματα από κοινή συναυλία και συνέντευξη που έδωσαν από κοινού. Εκεί ο Bowie εκμυστηρεύτηκε πως τους ερωτεύτηκε από την πρώτη στιγμή και ξεχώρισε το «Nancy Boy» ως υπέροχο τραγούδι.