Η Avril Lavigne είναι η «πιο επικίνδυνη διασημότητα» στο διαδίκτυο

avril-lavigne John Salangsang
ΤΕΤΑΡΤΗ, 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Προσοχή στην αναζήτηση με αυτό το όνομα, καθώς μπορεί να οδηγήσει σε κακόβουλες ιστοσελίδες και ιούς.

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα που πραγματοποίησε η McAfee, γνωστή για το anti-virus λογισμικό της, η Avril Lavigne είναι η «πιο επικίνδυνη» διασημότητα στο διαδίκτυο. Η ετήσια έρευνα της εταιρείας δείχνει πως οι αναζητήσεις για την Καναδή pop star έχει τις περισσότερες πιθανότητες από οποιαδήποτε άλλη διασημότητα να οδηγήσει τον χρήστη σε κακόβουλες ιστοσελίδες και ιούς.

Πιο συγκεκριμένα, οι αναζητήσεις «Avril Lavigne ‘Dolphins’ lyrics», «Avril Lavigne free MP3 downloads» και «Did Avril Lavigne die and get replaced by an evil Illuminati clone» έχουν 14,5% περισσότερες πιθανότητες να οδηγήσουν σε κάποια κακόβουλη ιστοσελίδα – το ποσοστό αυξάνεται στο 22,5% στις αναζητήσεις για mp3.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Lavigne είναι η πρώτη γυναίκα μουσικός που κατακτά την κορυφή αυτής της λίστας, εκτοπίζοντας την Amy Schumer, η οποία είχε τον τίτλο της πιο επικίνδυνης διασημότητας στο διαδίκτυο το 2016. Το 2015, στην κορυφή της λίστας είχε βρεθεί ο Ολλανδός DJ Armin van Buuren. Η λίστα της McAfee για το 2017 έχει ως εξής:

  1. Avril Lavigne
  2. Bruno Mars
  3. Carly Rae Jepsen
  4. Zayn Malik
  5. Celine Dion
  6. Calvin Harris
  7. Justin Bieber
  8. Sean «Diddy» Combs
  9. Katy Perry
  10. Beyoncé

Παρά το γεγονός ότι η Lavigne έχει αποφύγει τα φώτα της δημοσιότητας τα τελευταία χρόνια και ο τελευταίος δίσκος της βγήκε το 2013, «κατάφερε» να αναριχηθεί στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας. Η McAfee εκτίμησε πως η Lavigne βρέθηκε στην πρώτη θέση λόγω της ανακοίνωσής της πως ετοιμάζει νέα μουσική, αλλά και εξαιτίας μιας διαδικτυακής θεωρίας συνωμοσίας, σύμφωνα με την οποία η Lavigne πέθανε και έχει αντικατασταθεί από σωσία.