Ανακοινώθηκε η εμφάνιση του Jarvis Cocker για το φεστιβάλ των Sigur Rós

Jarvis-cocker Chris Pizzello
ΤΕΤΑΡΤΗ, 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Ο ντράμερ των Ισλανδών post rockers μίλησε για τα «λίγο πιο χαρούμενα» τραγούδια που γράφουν για τον επόμενο δίσκο τους.

Οι Sigur Rós ανακοίνωσαν πως συνεχίζει η δουλειά πάνω στον επόμενο δίσκο τους, ενώ αποκάλυψαν πως ο τραγουδιστής των Pulp, Jarvis Cocker, θα εμφανιστεί στο φεστιβάλ που διοργανώνουν στο Ρέικιαβικ τον Δεκέμβριο.

«Είμαστε πέρα για πέρα ενθουσιασμένοι για το Norður og niður. Είναι εξαιρετικό να διοργανώνεις το δικό σου φεστιβάλ, να σχεδιάζεις μια φανταστική λίγκα με όλους τους αγαπημένους σου παίχτες, να προσεγγίζεις κόσμο, να σταυρώνεις τα δάχτυλά σου και με λίγη τύχη και καλό προγραμματισμό, να έχεις μια ολότελα φανταστική ομάδα αξεπέραστου ταλέντου σε ένα μέρος, την ίδια στιγμή, έτοιμη να μαγέψει» δήλωσαν οι Sigur Rós για το φεστιβάλ.

Στο σχετικό βίντεο που δημοσιοποίησαν, ανακοινώθηκαν οι Jarvis Cocker, Kevin Shields των My Bloody Valentine, Stars of The Lid, Dan Deacon, Julianna Barwick, Sin Fang, Sóley & Örvar Smárason, JFDR και Hugar. Το βίντεο σημειώνει πως σύντομα θα ανακοινωθούν περισσότεροι καλλιτέχνες και πληροφορίες για το φεστιβάλ.

AP / Balazs Mohai

Οι Sigur Rós σκοπεύουν να κυκλοφορήσουν τον επόμενο δίσκο τους μέσα στο 2018.

Παράλληλα συνεχίζει η δουλειά πάνω στον επόμενο δίσκο τους. Πέραν του περσινού single «Óveður», το συγκρότημα δεν έχει βγάλει δίσκο από το 2013, όταν κυκλοφόρησε το εξαιρετικό «Kveikur». Σύμφωνα με συνέντευξη του ντράμερ, Orri Páll Dýrason στο The List, οι Sigur Rós έχουν ολοκληρώσει ορισμένα τραγούδια, τα οποία συναισθηματικά διαφέρουν από τα προηγούμενα, με τον ίδιο να τονίζει πως είναι «λίγο πιο χαρούμενα». Όπως εξήγησε, γράφουν τραγούδια τα τελευταία δύο χρόνια, οπότε σε αυτά υπάρχει μεγάλο εύρος συναισθημάτων.

«Σε αντίθεση με το “Kveikur”, το οποίο γράφτηκε σε αρκετά μικρές δόσεις, ο νέος δίσκος γράφτηκε σε μεγαλύτερο διάστημα. Θα δούμε τι θα γίνει όταν θα βρεθούμε μαζί την επόμενη φορά για να γράφουμε, αλλά μήπως ο κόσμος χρειάζεται κάτι χαρούμενο; Μήπως όλοι χρειαζόμαστε ορισμένα θετικά πράγματα;» αναρωτήθηκε ο Dýrason.

Αναφορικά με τον ήχο του νέου δίσκου, ο ντράμερ είπε πως «τις περισσότερες φορές η αλλαγή στον ήχο έρχεται από τον νέο εξοπλισμό και τα όργανα. Είναι πολύ εύκολο να παραμείνεις κολλημένος στο ίδιο μέρος αν έχεις τα ίδια όλη την ώρα, οπότε εάν πιέσεις τον εαυτό σου να μάθει καινούργια όργανα ή λογισμικό, θα προκύψει κάτι φρέσκο». Καταλήγοντας, ο Dýrason αποκάλυψε πως ο ίδιος πρόσφατα απέκτησε ένα midi σαξόφωνο για τον υπολογιστή του και παρά το γεγονός ότι δεν είχε εμπειρία με το όργανο, κατάφερε να δημιουργήσει καλή μουσική με αυτό.