Προς πώληση τρία μικρόφωνα των Nirvana

nirvana
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Ο Steve Albini έχει βγάλει σε πλειστηριασμό τρία μικρόφωνα που χρησιμοποιήθηκαν στο «In Uterο».

Τρία μικρόφωνα που χρησιμοποιήθηκαν στις ηχογραφήσεις του «In Utero», του τρίτου και τελευταίου δίσκου των Nirvana, έχουν βγει στο «σφυρί» από τον παραγωγό του δίσκου, Steve Albini. Ο εξοπλισμός είχε χρησιμοποιηθεί στις ηχογραφήσεις που έγιναν στα Pachyderm Studios το 1993 και βγήκαν στον πλειστηριασμό την Πέμπτη, ανήμερα της 24ης επετείου από την κυκλοφορία του δίσκου.

Το «In Utero» κυκλοφόρησε στις 21 Σεπτεμβρίου του 1993.

«Έφερα αυτά τα μικρόφωνα που χρησιμοποιήθηκαν στον δίσκο “In Utero” των Nirvana και απαθανατίστηκαν σε μια φωτογραφία που εμφανίστηκε σε μια επετειακή [για τα 20 χρόνια] επανέκδοση του δίσκου» αναφέρει ο παραγωγός στο βίντεο της δημοπρασίας. Συνεχίζοντας, ο Albini εξηγεί πως τα μικρόφωνα έχουν πλέον ιστορική αξία και ότι μόλις συνειδητοποίησε πόσο σημαντικά και πολύτιμα είναι, σταμάτησε να τα χρησιμοποιεί στο στούντιο του.

Ο Albini επικοινώνησε με τα εναπομείναντα μέλη των Nirvana – τον Dave Grohl, ο οποίος ήταν με τον Pat Smear όταν μίλησαν, καθώς και τον Krist Novoselic – για να μάθει εάν είχαν κάποια αποθήκη με αναμνηστικά και άλλα αντικείμενα σχετικά με τους Nirvana. Τόσο ο Grohl, όσο και ο Novoselic τον προέτρεψαν να τα πουλήσει. «Νιώθω πως πρέπει να τα πουλήσω και να πάνε στα χέρια κάποιου που θα τα φροντίζει και δεν θα τα θέσει στον κίνδυνο της ξέφρενης ατμόσφαιρας ενός στούντιο ηχογραφήσεων» κατέληξε ο παραγωγός.

Reverb

Στον πλειστηριασμό θα πουληθούν ένα Electro-Voice PL20 και δύο Lomo 19a9 Tube Condenser μικρόφωνα.

Δύο από τα μικρόφωνα που θα δημοπρατηθούν χρησιμοποιήθηκαν για την ηχογράφηση των ντραμς που έπαιξε ο Grohl, ενώ ένα άλλο χρησιμοποιήθηκε για τα φωνητικά του Kurt Cobain. Εφόσον θέλετε να αποκτήσετε ένα κομμάτι της ιστορίας των Nirvana και είστε διατεθειμένοι να βάλετε το χέρι βαθιά στην τσέπη, μπορεί να λάβετε μέρος στον πλειστηριασμό πατώντας εδώ. Η πλειστηριασμός θα λήξει στις 30 Σεπτεμβρίου.