Νέος δίσκος από τον Noel Gallagher και τους High Flying Birds

noel-gallagher-high-flying-birds
ΔΕΥΤΕΡΑ, 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Ο Johnny Marr και ο Paul Weller θα συμμετάσχουν στον τρίτο πειραματικό δίσκο τους.

Ο Noel Gallagher ανακοίνωσε πως θα κυκλοφορήσει έναν νέο δίσκο με τους High Flying Birds, το συγκρότημα που σχημάτισε μετά τη διάλυση των Oasis. Παράλληλα με την κυκλοφορία τού «Who Built The Moon?» στις 24 Νοεμβρίου, o Gallagher θα πραγματοποιήσει περιοδεία σε Μεγάλη Βρετανία και Ιρλανδία.

Ο πρώην σταρ των Oasis συνεργάστηκε με τον παραγωγό, DJ και συνθέτη David Holmes πάνω στον δίσκο, όπου συμμετέχουν ο Paul Weller και ο Johnny Marr. Το νέο άλμπουμ φέρεται να έχει επηρεαστεί από την ψυχεδελική pop της Γαλλίας, που τη συνδυάζει με το classic rock, soul και disco ήχο του «Chasing Yesterday».

«Ο κόσμος θα εκπλαγεί. Νομίζω ότι οι άνθρωποι αγαπούν τον Noel και ανυπομονούν να κάνει έναν μεγάλο, ζωηρό και up-tempo δίσκο – πολλή από τη μουσική του Noel είναι αρκετά mid-tempo, αυτός ο δίσκος είναι διασκεδαστικός» σημείωσε ο Holmes σχετικά με το νέο άλμπουμ των High Flying Birds.

Στο τρίτο άλμπουμ των High Flying Birds συμμετέχουν ο Paul Weller και ο Johnny Marr.

Όπως έχει αποκαλύψει ο ίδιος ο Gallagher, στον νέο του δίσκο επεκτείνει τους μουσικούς του ορίζοντες, βάζοντας στο περιθώριο για λίγο τη γνώριμη ηλεκτρική κιθάρα για νέους πειραματισμούς με instrumental κομμάτια, ambient electronica και «ψαγμένο sampling».

«Πήραμε ένα keyboard riff που μας άρεσε από ένα αχρησιμοποίητο κομμάτι και προσθέσαμε συγχορδίες. Ένα χρόνο αργότερα ασχοληθήκαμε με το κομμάτι κι όταν φτάσαμε στο ρεφρέν, ο David μου ζητούσε συνεχώς να γράψω ένα καινούριο... ξανά και ξανά και ξανά. Ήμουν έτοιμος να τον πνίξω. Αυτό που ακούτε είναι η όγδοη προσπάθεια και ξέρεις κάτι; Το ενοχλητικό είναι πως είχε δίκιο» δήλωσε ο Gallagher για τις ηχογραφήσεις και τη συνεργασία του με τον Holmes.