Από «χρυσάφι» οι κίτρινες μπότες του Prince

prince Mike Blake
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Τα ψηλοτάκουνα μποτάκια που φόρεσε σε ευρωπαϊκή περιοδεία το 1987 πουλήθηκαν για 75.000 δολάρια.

Ένα ζευγάρι ψηλοτάκουνα μποτάκια που φόρεσε ο Prince κατά τη διάρκεια μιας ευρωπαϊκή περιοδείας πωλήθηκε για 75.000 δολάρια σε πρόσφατη δημοπρασία που έγινε στις ΗΠΑ. Πιο συγκριμένα, ο Prince φόρεσε τα συγκεκριμένα κίτρινα μποτάκια στην περιοδεία «Sign O’ The Times» που πραγματοποιήθηκε το 1987 και είχε 34 «στάσεις» σε όλη την Ευρώπη.

Σύμφωνα με την περιγραφή του οίκου δημοπρασιών RR Auction, ο Prince λέγεται πως φορούσε τα μποτάκια σποραδικά, από το 1986 μέχρι το 1992. Ο οίκος RR Auction με έδρα την Βοστόνη απέκτησε τα μποτάκια από έναν πρώην υπάλληλο του Prince στο σπίτι του στο Paisley Park. Όπως σημειώνει ο οίκος, τα μποτάκια έχουν την φθορά που θα περίμενε κανείς από τις φαντασμαγορικές εμφανίσεις του Prince επί σκηνής.

RR Auction

Εκτός όμως από τα κίτρινα μποτάκια, ο οίκος πούλησε μια σειρά αντικειμένων και αναμνηστικών του Prince, από τις 14 έως τις 27 Σεπτεμβρίου. Μια promo έκδοση του «Camille», ενός ακυκλοφόρητου δίσκου του 1986 που είχε τραγούδια τα οποία συμπεριλήφθηκαν στο «Signe o’ the Times», πουλήθηκε για 58.768 δολάρια.

Ένα backstage πάσο για την περιοδεία που πραγματοποίησαν ο Prince με τον Rick James – η οποία είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί έχθρα μεταξύ των δύο μουσικών – πουλήθηκε για 60.366 δολάρια. Οι χειρόγραφοι στίχοι για το τραγούδι «The Ladder» δημοπρατήθηκε στα 26.866 δολάρια, ενώ οι χειρόγραφες σημειώσεις για το soundtrack του «Purple Rain» για 51.322 δολάρια.