Νέος δίσκος από τον George Martin, το «πέμπτο Σκαθάρι»

george-martin Charles Sturge
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Στο άλμπουμ θα συμπεριλαμβάνονται κλασικές αλλά και ακυκλοφόρητες ορχηστρικές συνθέσεις.

Τον Νοέμβριο θα κυκλοφορήσει ένας νέος δίσκος με ορχηστρικά έργα του George Martin, πιο γνωστός ως το «πέμπτο μέλος» των Beatles. Ο δίσκος με τίτλο «George Martin: the Film Scores and Original Orchestral Compositions» θα περιλαμβάνει μουσική που έγραψε για τις ταινίες των Beatles καθώς και ακυκλοφόρητα έργα.

Ανάμεσα στα έργα που συμπεριλαμβάνονται στον δίσκο είναι συνθέσεις της ορχηστρικής μουσικής που είχε γράψει για την ταινία των Beatles «Το κίτρινο υποβρύχιο», η οποία βγήκε το 1968. Μπορείτε να πάρετε μια πρώτη γεύση από την επερχόμενη κυκλοφορία πατώντας εδώ.

To άλμπουμ θα κυκλοφορήσει στις 10 Νοεμβρίου.

Παράλληλα με τη στενή, δημιουργική συνεργασία που είχε ο Martin με τα «Σκαθάρια», είχε διακριθεί στη σύνθεση μουσικής για ταινίες όπως τα «Ζήσε κι άσε τους άλλους να πεθάνουν» με τον Roger Moore στον ρόλο του Τζέιμς Μποντ και το «Βήματα στο άγνωστο» με τον Michael Caine και τον Mickey Rooney.

Ο νέος δίσκος, που κυκλοφορεί στις 10 Νοεμβρίου, θα περιλαμβάνει πολλά από τα πιο χαρακτηριστικά και γνωστά κομμάτια που έγραψε ο Martin, σε εκτέλεση του Berlin Music Ensemble. Χρέη μαέστρου και παραγωγού εκτέλεσε ο Craig Leon, ο οποίος είναι και ο ιδιοκτήτης της δισκογραφικής Atlas Realisations που θα βγάλει το άλμπουμ.