Bruce Springsteen: «Δεν είναι ώρα για τραγούδι κατά του Trump»

bruce-springsteen Greg Allen
ΤΕΤΑΡΤΗ, 04 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

Θεωρεί πως θα ήταν «λίγο περιττό» να γράψει ένα τραγούδι κατά του προέδρου των ΗΠΑ.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του για το περιοδικό Variety, o Bruce Springsteen ρωτήθηκε τι πρόκειται να κάνει όταν λήξει το residency του στο Μπρόντγουεϊ τον ερχόμενο Φεβρουάριο. Ο τραγουδιστής απάντησε πως το πιθανότερο είναι να ασχοληθεί με έναν solo δίσκο, ο οποίος όμως δεν θα είναι «επίκαιρος», αφού κάτι τέτοιο δεν τον ενδιαφέρει ιδιαίτερα. Σύμφωνα με τον ίδιο, κατάφερε να εκφραστεί σε μεγάλο βαθμό με το «Wrecking Ball», συμπληρώνοντας: «Δεν έχω την επιθυμία να γράψω κανέναν εξάψαλμο κατά του Trump, δεν μου φαίνεται απαραίτητο αυτή τη στιγμή».

Shutterstock

Ο Donald Trump δεν χρειάζεται να ανησυχεί μήπως ο «Boss» γράψει κάποιο τραγούδι εναντίον του.

Συνεχίζοντας, ο Springsteen εξήγησε πως θα ήταν «λίγο περιττό» να γράψει κάποιο τραγούδι για τον Donald Trump και πως ήδη υπάρχει μεγάλη μερίδα μουσικών που στρέφονται καλλιτεχνικά κατά του Αμερικανού προέδρου. «Πάντα βλέπω τι μπορώ να αποδώσω το οποίο να είναι προσωπικό για εμένα και μέγιστης σημασίας. Το κοινό έχει ένα εύρος αναγκών: οτιδήποτε κι αν γράφεις, προσπαθείς να ανταποκριθείς στη δική σου ανάγκη. Οπότε, ελπίζω να γράψω για πράγματα που με κατακυριεύουν ώστε να ενδιαφερθεί για αυτά το κοινό μου».

«Ο κόσμος θέλει να πας πιο βαθιά από την πολιτική, θέλουν να προσεγγίσεις τον πιο προσωπικό τους εαυτό, τις μεγαλύτερες αγωνίες στην καθημερινότητά τους. Πάντοτε προσπαθώ να φτάσω σε εκείνο το μέρος» υπογράμμισε ο Springsteen αναφορικά με τη μουσική του επόμενου δίσκου του.

Ο Springsteen θέλει να γράφει πιο διαχρονικά τραγούδια, χωρίς όμως να αποκλείει κάτι πιο επίκαιρο, εφόσον εμπνευστεί.

Αν και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να γράψει κάτι επίκαιρο, υποστήριξε πως στόχος του είναι να γράψει πιο διαχρονική μουσική, όπως του Woody Guthrie. «Αυτός είναι ο στόχος, αυτά είναι τα έργα που πρέπει να επιδιώκεις. Εάν δηλαδή το “The Rising” ήταν μονάχα για το [τρομοκρατικό χτύπημα] της 11ης Σεπτεμβρίου, θα ήταν ρηχό. Αλλά μπορείς να το ακούσεις σήμερα και είναι ένας δίσκος με πνευματική απήχηση, ο οποίος, άσχετα εάν συνδεόταν με εκείνο το γεγονός, διατηρεί την ενέργεια και την ποιητικότητά του».