Radiohead, Nina Simone και Depeche Mode στους φιναλίστ για το Rock and Roll Hall of Fame 2018

radiohead-kate-bush-rage-against-the-machine
ΠΕΜΠΤΗ, 05 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

Μεγάλη και ηχηρή η λίστα με τους υποψήφιους και ο ανταγωνισμός προμηνύεται τεράστιος.

Το Rock and Roll Hall of Fame ανακοίνωσε την λίστα των υποψηφίων του για το 2018, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται οι Radiohead, Rage Against The Machine, Kate Bush, Nina Simone, Depeche Mode και Judas Priest. Η λίστα συμπεριλαμβάνει επίσης τους Bon Jovi, The Cars, Eurythmics, Dire Straits, J. Geils Band, LL Cool J, MC5, The Meters, The Moody Blues, The Zombies, Rufus featuring Chaka Khan, Sister Rosetta Tharpe και Link Wray. Όπως γίνεται αντιληπτό, ο ανταγωνισμός για φέτος είναι ιδιαίτερα υψηλός.

Associated Press

Η μεγάλη ιέρεια της soul, η Nina Simone, είναι ανάμεσα στους φετινούς υποψηφίους.

Μια ομάδα καλλιτεχνών, ιστορικών και παραγόντων της βιομηχανίας μουσικής, καθώς και το κοινό, θα ψηφίσουν και οι πέντε πιο δημοφιλείς υποψήφιοι θα ανακοινωθούν τον Δεκέμβριο. Τον ερχόμενο Απρίλιο θα πραγματοποιηθεί η επίσημη τελετή για την εισαγωγή νέων μελών στο Hall of Fame, με το HBO να προβάλει αργότερα την τελετή.

Depeche-Mode.com / Anton Corbijn

Στην υποψηφιότητα των Depeche Mode συμπεριλαμβάνονται και πρώην μέλη του συγκροτήματος.

Όπως πέρσι, έτσι και φέτος το Hall of Fame έχει αποφασίσει να τιμήσει συγκεκριμένα μέλη κάθε συγκροτήματος, σε αντίθεση με την πλήρη σύνθεση. Έτσι, λοιπόν, μαζί με την τωρινή σύνθεση των Depeche Mode – Dave Gahan, Martin Gore και Andy Fletcher – θα βρεθούν υποψήφιοι και τα πρώην μέλη Vince Clarke και Alan Wilder.

Στην περίπτωση των Judas Priest θα εμφανιστούν ο τραγουδιστής Rob Halford, ο μπασίστας Ian Hill, οι κιθαρίστες Glenn Tipton και K.K. Downing και οι ντράμερ Scott Travis, Les Binks και Dave Holland. Η σύνθεση των Dire Straits που είναι υποψήφια για εισαγωγή στο Hall of Fame περιλαμβάνει τον τραγουδιστή Mark Knopfler, τον μπασίστα John Illsley, τον ντράμερ Pick Withers, τον κιθαρίστα David Knopfler και τους Alan Clark και Guy Fletcher στα πλήκτρα.

Reuters / Danny Moloshok

Φέτος είναι ξανά υποψήφιος για το Hall of Fame ο LL Cool J.

Για να μπορέσει κανείς να είναι υποψήφιος για εισαγωγή στο Rock and Roll Hall of Fame, θα πρέπει να έχουν περάσει τουλάχιστον 25 χρόνια από την κυκλοφορία του πρώτου δίσκου. Οι Radiohead, Rage, Bush, Simone, Judas Priest, Eurythmics και Dire Straits είναι για πρώτη φορά υποψήφιοι. Πέρσι στο Hall of Fame μπήκαν οι Pearl Jam, ο Tupac, οι Journey, η Joan Baez, οι Electric Light Orchestra και οι Yes.