«Τούτος ο τόπος, ο δικός μας»: Η ονειρική πλευρά της Ελλάδας στον καμβά της Κατερίνας Κωστογιάννου

toutos-o-topos-o-dikos-mas-dikos-mas

Πύργαρος, Μάνη

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 06 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

Το Chicago Athenaeum: Μuseum for Architecture and Design σε συνεργασία με το European Centre for Architecture, Art, Design and Urban Studies παρουσιάζουν την έκθεση της ζωγράφου Κατερίνας Κωστογιάννου από τις 6 Οκτωβρίου.

Η Κατερίνα  Κωστογιάννου είναι ζωγράφος-πολιτικός μηχανικός και ασχολείται με την ζωγραφική από το 1980. Επί 15 χρόνια σπούδασε σχέδιο, σύνθεση, χρώμα, τεχνικές, ιστορία της τέχνης στα εργαστήρια των Γιώργου Κουζούνη, του Ελληνικού Κέντρου Πολιτισμού και «Τέχνη ίσoν Γέννηση» της καθηγήτριας Χριστίνας Μούρα. 

Επικεντρώθηκε στην εξειδίκευση τεχνικών ακουαρέλας, ακρυλικού και ελαιογραφίας με μεγάλη θεματική ευρύτητα που εκτείνεται από την ανθογραφία στη νεκρή φύση και από την ανθρώπινη φιγούρα σε θέματα της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Τα τελευταία χρόνια αντλεί την έμπνευσή της από την ελληνική παραδοσιακή αρχιτεκτονική και το ελληνικό τοπίο.

Καλαρρύτες

Τα έργα της αποτυπώνουν με μαγικό ρεαλισμό εικόνες του πολυποίκιλου ελληνικού περιβάλλοντος, πραγματικές ή φανταστικές, απομονώνοντας και εξιδανικεύοντας τα στοιχεία εκείνα χαρακτηρίζουν την ιδιαιτερότητα κάθε τόπου. Η πλαστικότητα στη σύνθεση των όγκων, οι φόρμες που δημιουργεί το φως και η σκιά, πάνω στη λαϊκή αρχιτεκτονική, μέσα από μια απόλυτα προσωπική ματιά, δημιουργούν ονειρικές ζωγραφικές αποτυπώσεις.  

Έργα της βρίσκονται σε πινακοθήκες και ιδιωτικές συλλογές, στην Ελλάδα και το ξεωτερικό. Έχει πραγματοποιήσει 4 ατομικές εκθέσεις και έχει λάβει μέρος σε 25 ομαδικές.

Ηλιοβασίλεμα στην Οία

Info
Εγκαίνια: Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017 στις 19.30 - 21.30
Διάρκεια έκθεσης: 06/10/2017 – 29/10/2017
Ώρες: Τετάρτη έως Κυριακή 14.00-21.00