Δεν θα ακούσουμε ξανά το «Nancy Boy» και το «Pure Morning» live από τους Placebo;

brian-molko-placebo
ΔΕΥΤΕΡΑ, 09 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

Ο frontman των Βρετανών ροκάδων θεωρεί πως δεν είναι τα καλύτερα τραγούδια που έχει γράψει.

Οι Placebo ενδέχεται να μην ξαναπαίξουν ζωντανά δύο από τις μεγαλύτερες και πιο γνωστές επιτυχίες τους, το «Nancy Boy» και το «Pure Morning», μετά το τέλος της τρέχουσας περιοδείας τους για την 20ή επέτειό τους. Μιλώντας στο ΝΜΕ, ο frontman του συγκροτήματος Brian Molko σχολίασε πως τόσο αυτός όσο και τα άλλα μέλη των Placebo έχουν μείνει έκπληκτοι από το πόσο έχουν ευχαριστηθεί παίζοντας τα πιο σπάνια τραγούδια τους.

Όπως εξήγησε, αναφερόμενος στην επετειακή περιοδεία όπου ερμηνεύουν όλες τις μεγάλες τους επιτυχίες: «Ίσως χρειαστεί να περιμένετε άλλα δέκα χρόνια. Νομίζαμε πως θα ήταν πραγματικά βαρετό, αλλά η χαρά που μας επιστρέφει κάθε βράδυ το κοινό το κάνει να αξίζει» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Molko.

Ο ίδιος θεωρεί πως τα συγκεκριμένα τραγούδια δεν είναι τα καλύτερα που έχει γράψει και τα χαρακτήρισε «αρκετά αφελή». «Μου αρέσει η μουσική στο “Pure Morning”, αλλά όχι τόσο οι στίχοι. Το γράψαμε κατά την διάρκεια των session για τα b-sides και ποτέ δεν πίστεψα πως θα γινόταν single. Απλά ξεπέταξα μερικούς στίχους στα γρήγορα χωρίς να δώσω πολλή σημασία. Εάν ήξερα πως θα γινόταν single μάλλον θα ξόδευα περισσότερο χρόνο πάνω στους στίχους» εξήγησε ο τραγουδιστής.

Ο Molko τόνισε πως δεν θέλει να είναι «μηχανική» η ερμηνεία των Placebo επί σκηνής, αφού «θέλουμε να πούμε την αλήθεια μας».  Συνεχίζοντας, ο τραγουδιστής υπογράμμισε την ανάγκη για «συναισθηματική σύνδεση» με το υλικό που ερμηνεύουν επί σκηνής. «Αυτό είναι πιο σημαντικό για εμάς από το να ευχαριστήσουμε το κοινό. Μας ενδιαφέρει η ερμηνεία μας μόνο ως μέσω για να πούμε την αλήθεια μας. Εάν δεν υπάρχει συναισθηματική σύνδεση με το τραγούδι, τότε είναι πολύ δύσκολο να το παίξουμε».

«Αυτό που έχει συμβεί σε αυτή την περιοδεία είναι ότι η συναισθηματική σύνδεση έρχεται από το κοινό. Νιώθουμε τόση αγάπη και χαρά από το κοινό με αυτά τα τραγούδια που είναι απλά διασκεδαστικό» κατέληξε ο Molko.