Αδιευκρίνιστη παραμένει η αιτία θανάτου του Tom Petty

tom-petty Danny Moloshok
ΤΕΤΑΡΤΗ, 11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

Αναμένονται τα αποτελέσματα της αυτοψίας που διενεργούν οι ιατροδικαστικές αρχές του Λος Άντζελες.

Ο Tom Petty πέθανε στις 2 Οκτωβρίου, στην ηλικία των 66 ετών, σκορπώντας θλίψη στον χώρο του θεάματος. Ο θάνατός του ανακοινώθηκε από τον Tony Dimitriades, τον επί χρόνια μάνατζερ του Tom Petty και των Heartbreakers.

Οι περισσότερες αναφορές στον Τύπο κάνουν λόγο για ανακοπή καρδιάς, αλλά, σύμφωνα με το πιστοποιητικό θανάτου που έχει στα χέρια του το ΤΜΖ, η αιτία θανάτου του σπουδαίου μουσικού δεν έχει προσδιοριστεί ακόμη. Η ακριβής αιτία θανάτου αναμένεται να προσδιοριστεί με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της αυτοψίας που διεξάγουν οι ιατροδικαστικές αρχές του Λος Άντζελες.

Invision/AP / Chris Pizzello

Οι Heartbreakers σχηματίστηκαν το 1976 και κυκλοφόρησαν τον πρώτο, ομώνυμο δίσκο τους την ίδια χρονιά, με την κλασσική επιτυχία του Petty, το «American Girl». Ο τρίτος δίσκος του συγκροτήματος, το «Damn The Torpedoes» του 1979, έμελλε να είναι ο πιο καθοριστικός στην πορεία τους.

Παράλληλα με τους Heartbreakers και την solo καριέρα του, ο Petty υπήρξε μέλος του supergroup The Traveling Wilburys, μαζί με τον Bob Dylan, τον George Harrison, τον Roy Orbison και τον Jeff Lynne. Τελευταία κυκλοφορία του Petty ήταν το «Mudcrutch 2» με το πρώτο του συγκρότημα, τους Mudcrutch, ενώ το 2014 κυκλοφόρησε το «Hypnotic Eye» με τους Heartbreakers.