Αφαιρέθηκε το ακυκλοφόρητο υλικό του Prince από το σπίτι του

prince Stephen Chernin
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

Οι συγγενείς του Prince απαιτούν την επιστροφή της μουσικής στο Paisley Park και απειλούν τον εκτελεστή της διαθήκης με μηνύσεις.

Μετά τον ξαφνικό θάνατο του Prince στο σπίτι του τον Απρίλιο του 2016, βρέθηκε ένας πραγματικός θησαυρός ακυκλοφόρητης μουσικής αξίας 200 εκατομμυρίων δολαρίων, ο οποίος έχει αποτελέσει μήλον της έριδος για τις δισκογραφικές εταιρείες και τους κληρονόμους του πολυαγαπημένου καλλιτέχνη. Σύμφωνα όμως με καταγγελίες των ετεροθαλών αδερφών του Prince, Sharon και Norrine Nelson, η μουσική έχει αφαιρεθεί από το σπίτι δίχως της συγκατάθεσή τους.

Οι συγγενείς του Prince ισχυρίζονται πως στις αρχές Σεπτεμβρίου εμφανίστηκαν τέσσερα φορτηγά στο σπίτι και αφαίρεσαν όλο το υλικό από το «θησαυροφυλάκιο» στο Paisley Park. Ως απάντηση, έχουν απειλήσει την Comerica Bank & Trust – η οποία λειτουργεί ως εκτελεστής της διαθήκης – απαιτώντας την επιστροφή του υλικού στο σπίτι του Prince. Οι δυο αδερφές του Prince έχουν τονίσει πως δεν ενημερώθηκαν για ποιο λόγο έγινε η μεταφορά.

AP / Jeff Baenen

Το σπίτι του Prince στο Paisley Park έχει μετατραπεί σε μουσείο.

Η Comerica, από την πλευρά της, ανέφερε πως οι ηχογραφήσεις έχουν μεταφερθεί από την Μινεσότα στις αποθήκες της εταιρείας στο Λος Άντζελες με το επιχείρημα πως θα είναι «πιο ασφαλείς» στη νέα τοποθεσία. «Θέλουν τη μουσική να επιστρέψει σπίτι, στο Paisley Park, εκεί που ανήκει» δήλωσε η Sharon Nelson στο Associated Press, ενώ η Norrine Nelson σχολίασε πως η μεταφορά της μουσικής από ένα μέρος όπου ήταν ασφαλής για πάνω από 40 χρόνια είναι «ασυνήθιστη και παράλογη». «Είναι σαν να έφυγε ξανά ο Prince. Έτσι ένιωσα, με ισοπέδωσε» συμπλήρωσε η Sharon.

Στην ανακοίνωσή της, η Comerica υποστήριξε πως η μεταφορά έγινε με στόχο την ψηφιοποίηση και καλύτερη διατήρηση του οπτικοακουστικού υλικού του Prince. Παράλληλα, διέψευσε τους ισχυρισμούς της οικογένειας περί άγνοιας. «Σε τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις η Comerica συζήτησε τη διαδικασία μεταφοράς με τους κληρονόμους, οπότε, κάθε υπαινιγμός περί του αντιθέτου είναι ανακριβής».

Ως εκτελεστής της διαθήκης του Prince, η Comerica οφείλει να δώσει προειδοποίηση 14 εργάσιμων ημερών για συναλλαγές αξίας άνω των 2 εκ. δολαρίων, με τις αδερφές του Prince να ισχυρίζονται πως αυτό πρέπει να ισχύει στην περίπτωση μεταφοράς του οπτικοακουστικού υλικού.