Έτοιμο το ντοκιμαντέρ για τον George Michael που έκανε ο ίδιος πριν πεθάνει

george-michael Matt Sayles
ΠΕΜΠΤΗ, 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

Στο ντοκιμαντέρ για τη ζωή και το έργο που κατάφερε να ολοκληρώσει λίγο πριν πεθάνει ο αγαπημένος καλλιτέχνης, εμφανίζεται ένας πραγματικός γαλαξίας αστέρων.

«Ανήμερα των Χριστουγέννων του 2016, ακούσαμε με κατάπληξη και δυσπιστία πως ο αγαπητός φίλος μας George Michael είχε πεθάνει. Μόλις λίγες μέρες νωρίτερα έβαζε τις τελευταίες πινελιές στην ταινία την οποία πρόκειται να δείτε. Αυτή είναι η ταινία “Freedom” του George και πρόκειται για το τελευταίο του έργο» μονολογεί η Kate Moss στην αρχή του ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε στο Channel 4.

Στο ντοκιμαντέρ για την ζωή και το έργο που κατάφερε να ολοκληρώσει λίγο πριν τον θάνατό του, εμφανίζεται ένας πραγματικός γαλαξίας αστέρων, από τα σούπερ μόντελ Naomi Campbell, Linda Evangelista, Cindy Crawford, Christy Turlington και Tatjana Patitz, μέχρι συναδέλφους του όπως ο Elton John, η Adele (με μια εξαιρετική διασκευή του «Fast Love»), ο Liam Gallagher, ο Stevie Wonder, o Tony Bennett και η Mary J Blige. Παράλληλα, εμφανίζονται ηθοποιοί και καλλιτέχνες, όπως ο Ricky Gervais, η Tracy Emin και ο James Corden.

Instagram

Όλοι τους έχουν να αναφέρουν ιστορίες για τις εμπειρίες τους – άλλες γνωστές, άλλες ανέκδοτες – με τον Michael, καθώς και την έμπνευση που αντλήσανε από το έργο του. Εκτός όμως από τους φίλους και συναδέλφους του, ο σκηνοθέτης και αφηγητής George Michael στρέφει τον φακό της κάμερας στον εαυτό του, όπου μιλά για τις πιο προσωπικές στιγμές του.

«Πιστεύω ότι ήταν το πεπρωμένο μου να νιώσω εκείνο τον συγκεκριμένο πόνο ώστε να μπορώ να κάνω το υπέρτατο με τη μουσική» σχολίασε με μια δόση, ίσως, υπερβολής ο Michael για το τραγούδι «Older», το οποίο έγραψε μετά τον θάνατο του Βραζιλιάνου συντρόφου του, Anselmo Feleppa. Στη συνέχεια, όμως, μιλά με συγκίνηση για τον πόνο και την θλίψη που βίωσε μετά τον θάνατο του Feleppa, τα οποία τον ώθησαν να γράψει ορισμένα από τα πιο δυνατά τραγούδια του.

Reuters / Dylan Martinez

Παρά το γεγονός ότι το ντοκιμαντέρ είναι γυρισμένο σχεδόν σαν ένα βιντεοκλίπ, καταφέρνει μια μεγάλη δόση ειλικρίνειας να καλύψει άγνωστες πτυχές τόσο της δημόσιας όσο και της προσωπικής ζωής του. Από το «Freedom» δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι αναφορές στις διαφορές του με τη Sony, από την οποία τελικά αποδεσμεύτηκε μετά από μεγάλο αγώνα.

Κλείνοντας, ο Michael δηλώνει πως δεν θα ήθελε να τον θυμούνται ως τραγουδιστή και συνθέτη, αλλά «ως κάποιον που είχε κάποια ακεραιότητα», κάτι το οποίο φαίνεται πως έχει πετύχει εν πολλοίς.