Οι Idles θα βγάλουν τον πιο μακάβριο δίσκο

idles
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

Η ειδική έκδοση σε βινύλιο του πρώτου δίσκου τους θα περιλαμβάνει την τέφρα της μητέρας του τραγουδιστή.

Οι Idles από το Bristol ανακοίνωσαν πως θα κυκλοφορήσουν μια περιορισμένη έκδοση σε βινύλιο του πρώτου δίσκου τους με τίτλο «Brutalism», η οποία θα περιλαμβάνει την τέφρα της μητέρας του τραγουδιστή. Το ντεμπούτο του συγκροτήματος εγινε τον περασμένο Μάρτιο και στο εξώφυλλο υπάρχει φωτογραφία της μητέρας του Joe Talbot.

BigCartel / Idles

«Η όλη διαδικασία του δίσκου ήταν γύρω από τον χαμό της μητέρας μου. Εκείνη ήταν ο δίσκος, γι’ αυτό βρίσκεται στο εξώφυλλο» εξήγησε ο Talbot. Οι Idles συνεργάστηκαν με την AndVinyly – η οποία ειδικεύεται στην παραγωγή δίσκων με τέφρα – για μια περιορισμένη έκδοση 100 αντιτύπων του δίσκου. Το κόστος έχει οριστεί στις 100 λίρες και θα είναι διαθέσιμος από τις 30 Οκτωβρίου μέσω του συγκροτήματος.

«Εάν πρόκειται να κάνεις κάτι ενδιαφέρον, κάντο με έναν τρόπο ξεχωριστό» σχολίασε ο Talbot σε ένα ντοκιμαντέρ σχετικά με την είδηση. «Ο κόσμος έχει φρικάρει λίγο επειδή αυτός ο δίσκος ήταν άνθρωπος. Οι άνθρωποι φοβούνται εκείνη τη φυσική σύνδεση με τον θάνατο. Δεν πρέπει να αγνοούμε πόσο σημαντικό είναι να εκτιμά κανείς τη ζωή μετά τον θάνατο» συμπλήρωσε ο τραγουδιστής.

Στην ανάρτησή τους στο Facebook, οι Idles σημειώνουν: «Η μουσική μάς έχει σώσει με πολλούς τρόπους. Η αγαπημένη μου μητέρα δεν είχε την πολυτέλεια να βρει κάτι που θα μπορούσε να τη σώσει. Έβαλα τις στάχτες της σε 100 βινύλια για να συμβολίσω το πόσο σημαντική ήταν για αυτό το άλμπουμ, για αυτό το συγκρότημα και ασφαλώς για εμένα και την προσπάθειά μου να ζω με όση αγάπη και ειλικρίνεια μπορώ».

«Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε μουσική που να ωθεί τον κόσμο να εκφράζεται ελεύθερα χωρίς προκαταλήψεις και χλεύη. Τώρα μπορείτε να δείτε πως έχουμε βάλει τα πάντα στην τέχνη μας ώστε μήπως μπορέσετε και εσείς» κατέληξαν την ανάρτηση τους.