Γνωρίστε τους «μεγάλους παίχτες» του Fraternity of Sound Festival

fos-artists
ΔΕΥΤΕΡΑ, 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

Έξι μεγάλα ονόματα «πρωτοστατούν» στο εκρηκτικό πρόγραμμα του FoS Festival που είναι προ των πυλών.

H 3 Shades of Black και η & Temple Productions παρουσιάζουν το Fraternity of Sound Festival, ένα τετραήμερο μουσικό φεστιβάλ που έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα με ένα δυναμικό line-up που συνδυάζει οικεία και αγαπημένα ονόματα του ελληνικού κοινού μαζί με άλλα, που μέχρι πρότινος είχαν «αγνοηθεί» από την εγχώρια συναυλιακή σκηνή. Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από τις 26 έως τις 29 Οκτωβρίου στον ευρύτερο άξονα της Πειραιώς, μοιράζοντας το πρόγραμμά του στις σκηνές του Fuzz Live Music Club και του νεοσύστατου Temple.

Στις τέσσερις μέρες του φεστιβάλ, θα κινηθούμε σε πιο σκοτεινά και πειραματικά μουσικά μονοπάτια, με οδηγούς τους Soft Moon, τους Nurse with Wound, τους Godflesh, τους Unsane, τον

self-titledMag.com / Trent McMinn
Ben Frost αλλά και τον φοβερό και τρομερό Thurston Moore που έρχεται με την μπάντα του για να δώσει αέρα από Sonic Youth σε ένα επικό συναυλιακό τετραήμερο. Πάμε να γνωρίσουμε τους έξι headliners του πρώτου Fraternity of Sound:

Facebook / Andrei Musat
The Soft Moon (27.10.17)
Headliners της πρώτης μέρας του φεστιβάλ που θα γίνει στο Fuzz είναι οι γνωστοί και μη εξαιρεταίοι Soft Moon από το Όουκλαντ των ΗΠΑ. Αρχηγός του post-punk συγκροτήματος που σχηματίστηκε το 2010 είναι ο τραγουδιστής και συνθέτης Luis Vasquez, τον οποίο συνοδεύουν επί σκηνής οι Luigi Pianezzola στο μπάσο και ο Matteo Vallivelli στα τύμπανα. Συνδυάζοντας στοιχεία από μινιμαλιστικό darkwave και industrial rock, οι Soft Moon έχουν κυκλοφορήσει τρεις δίσκους και μια σειρά από singles. Έχοντας αποκτήσει μια γερή βάση στην Ελλάδα, την οποία επισκέπτονται για πολλοστή φορά, ο Vasquez και η παρέα του υπόσχονται να παρουσιάσουν καινούριο υλικό από τον επερχόμενο δίσκο τους.

Wikipedia

Nurse with Wound (27.10.17)
Ο μύθος των Nurse with Wound –του μουσικού σχήματος του Steven Stapleton– έχει μια ιστορία που μετρά σχεδόν τέσσερις δεκαετίες και πάνω από 40 full length δίσκους. Ξεκινώντας με krautrock και industrial διαθέσεις, οι Nurse with Wound έχουν πειραματιστεί όσο λίγα συγκροτήματα, ενσωματώνοντας επιρροές από τον John Cage και τον ντανταϊσμό, μέχρι τους Beach Boys και το ambient. Το βρετανικό συγκρότημα έρχεται από τα μέρη μας για πρώτη φορά στα πλαίσια του FoS Festival για να συστήσουν από κοντά στο ελληνικό κοινό τον πειραματικό avant garde ήχο τους.

Godflesh.com

Godflesh (28.10.17)
Οι Βρετανοί Godflesh είναι οι headliners της δεύτερης μέρας του φεστιβάλ στο Fuzz. Έχοντας ξεκινήσει το 1988, οι «πατέρες» του industrial metal από το Μπέρμιγχαμ έχουν εμπλουτίσει τον ήχο του με τα πάντα: από ηλεκτρονική μουσική και breakbeats, μέχρι hip hop και dub. Μετά από ένα μικρό διάλειμμα το 2002, οι Godflesh επέστρεψαν στην ενεργό δράση το 2010 και κυκλοφόρησαν τον comeback δίσκο τους το 2014. Αυτή θα είναι η πρώτη τους εμφάνιση στην Ελλάδα.

UnsaneNYC.com

Unsane (28.10.17)
Co-headliners της δεύτερης μέρας είναι το noise rock τρίο Unsane. Το αμερικάνικο συγκρότημα σχηματίστηκε στη Νέα Υόρκη το 1988, αρχικά ως Lawn-Chair-Blisters, αλλά γρήγορα άλλαξαν όνομα και έπαιξαν τις πρώτες συναυλίες τους το 1990. Η πρώτος τους ομώνυμος δίσκος κυκλοφόρησε ένα χρόνο αργότερα, με post hardcore διαθέσεις, ενώ αργότερα εμπλούτισαν τον noise rock ήχο τους με sludge metal και alternative στοιχεία. Έρχονται στην Ελλάδα και αυτοί για πρώτη φορά, όπου θα παρουσιάσουν, μεταξύ άλλων, υλικό από τον νέο τους δίσκο «Sterilize» που βγήκε μέσω της Southern Lord.

Facebook
Thurston Moore Group (29.10.17)
Οι Sonic Youth μπορεί να έχουν διαλυθεί, αλλά ο τραγουδιστής και κιθαρίστας τους, Thurston Moore, δεν έχει δείξει καμία διάθεση να σταματήσει γι αυτό και θα αποτελέσει τον headliner της τρίτης μέρας μαζί με το συγκρότημά του. Έξω από τους Sonic Youth, o Moore έχει κυκλοφορήσει solo δίσκους, ενώ έχει κάνει και συνεργασίες με καλλιτέχνες όπως η Yoko Ono, ο Nels Cline, η Don Fleming και οι Chelsea Light Moving, δουλειές στις οποίες εξερευνά τις πιο πειραματικές και avant garde πτυχές της rock. Δικαίως έχει ανακηρυχθεί ως ένας από τους σπουδαιότερους κιθαρίστες όλων των εποχών.

Ben Frost (29.10.17)
Ο Αυστραλός συνθέτης και παραγωγός με βάση το Ρέικιαβικ κυκλοφόρησε πρόσφατα τον έκτο του δίσκο, «The Centre Cannot Hold», με έναν σκληρό ηλεκτρονικό ήχο που αντλεί επιρροές από κλασσικό μινιμαλισμό μέχρι black metal. Ο Frost έχει συνεργαστεί με τις ομάδες σύγχρονου χορού Chunky Move και Icelandic Dance Company, καθώς και με τον Βρετανό χορογράφο Wayne McGregor. Παράλληλα, έχει συνθέσει μουσική για τις ταινίες «Ωραία κοιμωμένη» της Julia Leigh, «Στα βαθιά» του Baltasar Kormákur αλλά και για  την τηλεοπτική σειρά «Fortitude», ενώ πρόσφατα έκανε και τα πρώτα του σκηνοθετικά βήματα με μια μουσικοθεατρική μεταφορά της νουβέλας «The Wasp Factory» του Iain Banks.

Πληροφορίες και εισιτήρια στο viva.gr

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΛΕΓΡΙΝΗΣ / [email protected]