Φόρος τιμής στον Fats Domino από τον Paul McCartney

fats-domino-piano
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

«Θα τον θυμάμαι με αγάπη και πάντα με το μάτι του να λάμπει» υπογράμμισε το πρώην «Σκαθάρι» για τον πρωτοπόρο του rock ‘n’ roll.

Ο Paul McCartney μίλησε για τον θάνατο του Fats Domino, τον οποίο χαρακτήρισε ως μια «τεράστια επιρροή» στους Beatles και έναν από τους αγαπημένους του τραγουδιστές του rock ‘n’ roll. Ο Domino πέθανε την περασμένη Τρίτη, στην ηλικία των 89 ετών από φυσικά αίτια.

Μέσω της ιστοσελίδας του, ο McCartney μίλησε για την πρώτη φορά που συναντήθηκε με τον Domino, ενώ τόνισε πως ήταν «πραγματικά υπέροχος» και ένας «τεράστιος rock ‘n’ roll πιανίστας και τραγουδιστής».

«Ήμασταν ενθουσιασμένοι που συναντήσαμε τον Fats μια φορά στο σπίτι του στη Νέα Ορλεάνη. Φορούσε ένα τεράστιο ρολόι σε σχήμα αστεριού γεμάτο διαμάντια, ήταν η πρώτη μας επαφή με την χλιδή» έγραψε ο McCartney.

Όπως εξήγησε ο McCartney, o Fats Domino είχε καταλυτική επιρροή στους Beatles.

Στην αφιέρωσή του, το πρώην «Σκαθάρι» εκθείασε τον Domino για την φωνή του, το πώς έπαιξε πιάνο και το μοναδικό του μουσικό στυλ. «Θα τον θυμάμαι με αγάπη και πάντα με το μάτι του να λάμπει» υπογράμμισε ο McCartney.

Καταλήγοντας, ο McCartney αναφέρει πως το πραγματικό όνομα του Fats ήταν Antoine και πως έδωσε στα οχτώ παιδιά του ονόματα που ξεκινούν από «Α» (Antoine III, Anatole, Andre, Antonio, Antoinette, Andrea, Anola και Adonica), κάτι ολότελα χαρακτηριστικό και ενδεικτικό της προσωπικότητας του Domino.