Η Selena Gomez μιλά για την μεταμόσχευση που της έσωσε τη ζωή

selena-gomez Luke MacGregor
ΔΕΥΤΕΡΑ, 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

Ευχαρίστησε την καλύτερλη της φίλη Francia Raise η οποία της δώρισε το ένα της νεφρό.

Τον περασμένο Μάιο η Selena Gomez υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση νεφρού, λόγω της ανίατης αυτοάνοσης ασθένειας του Λύκου. Η είδηση έγινε γνωστή τον Σεπτέμβριο από την ίδια την Gomez μέσω Instagram, όπου αποκάλυψε παράλληλα πως δότης του νεφρού ήταν η καλύτερη φίλη της τραγουδίστριας Francia Raisa.

Όπως εξήγησε στην εκπομπή Today Show, η δωρεά της Raisa κυριολεκτικά έσωσε τη ζωή της, καθώς αντιμετώπιζε την προοπτική της νεφρικής ανεπάρκειας. «Τα νεφρά μου απλά τελειώσανε. Αυτό ήταν και δεν ήθελα να ρωτήσω ούτε έναν άνθρωπο στη ζωή μου. Τότε ήταν που γύρισα σπίτι και έμαθα πως η Raisa προσφέρθηκε» εξήγησε η Gomez.

Τις επόμενες μέρες μετά τη δημοσιοποίηση της μεταμόσχευσης συγκεντρώθηκαν περίπου μισό εκατομμύριο δολάρια μέσω δωρεών για την έρευνα πάνω στην νόσο του Λύκου. Σύμφωνα με το Lupus Research Alliance, η νεφρική ανεπάρκεια χτυπά περίπου το 50% των ανθρώπων που πάσχουν από την ανίατη νόσο.

«Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψω πως θα ήθελα να ευχαριστήσω την όμορφη φίλη μου, Francia Raisa. Μου έκανε το υπέρτατο δώρο και μια θυσία, δωρίζοντάς μου το νεφρό της. Είμαι απίστευτα ευλογημένη. Σ’ αγαπώ τόσο πολύ, αδερφή μου» είχε γράψει στο Instagram η Gomez.