Ποιος θέλει να αγοράσει έναν από τους σπανιότερους δίσκους των Beatles;

beatles-cover
ΤΕΤΑΡΤΗ, 01 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Στο σφυρί μια υπερσπάνια έκδοση του «Yesterday and Today» που ανήκε στον John Lennon, με σχέδια και χειρόγραφη αφιέρωση.

Οι θαυμαστές των Beatles θα έχουν μια μοναδική ευκαιρία να αποκτήσουν έναν από τους πιο σπάνιους δίσκους του συγκροτήματος που τυχαίνει μάλιστα να έχει υπάρξει στη συλλογή του ίδιου του John Lennon. Η πρώιμη έκδοση του «Yesterday and Today» έχει στο εξώφυλλο του μια φωτογραφία των Fab Four ως χασάπηδες και είναι μόλις ένα από τα ελάχιστα αντίτυπα που υπάρχουν.

Τα περισσότερα καταστράφηκαν, και ο δίσκος βγήκε με άλλο εξώφυλλο, καθώς οι ιθύνοντες της δισκογραφικής τους εταιρείας ανησυχούσαν με την μακάβρια φωτογραφία. Το αντίτυπό του μάλιστα ήταν πρωτότυπο, έχοντας λευκό οπισθόφυλλο, όπου ο Lennon ζωγράφισε. Το συγκεκριμένο αντίτυπο είναι «στολισμένο» με ένα χειρόγραφο μήνυμα και μερικά σχέδια.

Το μήνυμα αναφέρει: «Στον Dave, από τον John Lennon», παραπέμποντας στον συλλέκτη των Beatles, Dave Morrell, ο οποίος απέκτησε τον υπερσπάνιο δίσκο το 1972 σε ανταλλαγή αναμνηστικών και bootlegs με τον τραγουδιστή των «Σκαθαριών».

Ο δίσκος αναμένεται να πουληθεί για πάνω από 200.000 δολάρια, με τον διευθυντή μουσικών αναμνηστικών της Heritage Auction Gary Shrum να τονίζει τη μοναδικότητά του. Όχι μόνο γιατί αποτελεί σπάνια στερεοφωνική έκδοση του άλμπουμ, αλλά και γιατί ανήκε στον ίδιο τον Lennon. Η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί στις 11 Νοεμβρίου στο Ντάλας.