Μια ανέκδοτη ματιά στον David Bowie μέσα από σπάνιο φωτογραφικό υλικό

david-bowie-2 Denis O’Regan
ΠΕΜΠΤΗ, 02 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Σύντομα θα κυκλοφορήσει ένα υπερπολυτελές βιβλίο με φωτογραφίες του Bowie από περιοδεία του 1983.

Ο Denis O’Regan, ο οποίος εργάστηκε ως φωτογράφος του David Bowie κατά τη δεκαετία του 1980, ανακοίνωσε πως σύντομα θα εκδώσει ένα βιβλίο με ανέκδοτες φωτογραφίες που τράβηξε εκείνη την περίοδο. Το βιβλίο με τίτλο «Ricochet: David Bowie 1983» θα περιλαμβάνει φωτογραφίες που έβγαλε ο O’ Regan κατά τους εννέα μήνες που συνεργάστηκε με τον Bowie στην «Serious Moonlight» περιοδεία τού 1983, η οποία έγινε στο πλαίσιο προώθησης του «Let’s Dance».

Οι φωτογραφίες θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά τον Μάιο του 2018, σε ένα περιορισμένης έκδοσης βιβλίο, στο οποίο θα περιλαμβάνονται χειρόγραφοι στίχοι, εισιτήρια, setlists, καθώς picture disc remastered εκδόσεις των άλμπουμ «Ricochet» και «Let’s Dance». Συνολικά, η Moonlight Books και Penguin Random House θα κυκλοφορήσουν 2.000 αντίτυπα της έκδοσης, προς 3.000 λίρες το καθένα. Ένα πιο μικρό βιβλίο με φωτογραφίες του Bowie θα κυκλοφορήσει το επόμενο φθινόπωρο.

Denis O’Regan

«Ήταν πάρα, πάρα πολύ χαρούμενος. Ο Bowie ξεκίνησε παίζοντας σε συναυλιακούς χώρους των 10.000, προχώρησε στους 50-60.000 και έγινε ένας superstar. Πραγματικά του άρεσε να παίζει σε τόσο κόσμο. Όλα πήγαν καλά για αυτόν, οι κριτικές ήταν απίστευτες, το άλμπουμ έκανε τεράστια επιτυχία και ήταν ένας πολύ χαρούμενος άνθρωπος» σχολίασε ο O’ Regan για τον καιρό που πέρασε με τον Bowie στην περιοδεία του 1983.

Denis O’Regan

Ο φωτογράφος συμπλήρωσε πως ο Bowie είχε στηρίξει και συμμετάσχει στην προσπάθεια, ενώ είχε στόχο να το υπογράψει, αλλά δυστυχώς πέθανε πριν ολοκληρωθεί το έργο. Πάρθηκαν σχεδόν 20.000 φωτογραφίες στην περιοδεία και οι δυο αποφάσισαν ποιες θα περιλάμβανε το βιβλίο.