Ο Paul McCartney μας καλεί να κόψουμε το κρέας τις Δευτέρες

paul-mccartney
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 03 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

«Μια μέρα χωρίς κρέας έχει τεράστια επίδραση στη διατήρηση της εύθραυστης ισορροπίας που μας συντηρεί όλους» τόνισε ο McCartney.

Με μια νέα ταινία μικρού μήκους, ο Paul McCartney απευθύνει κάλεσμα στον κόσμο να μειώσει την κατανάλωση κρέατος και ζωικών προϊόντων, λόγω της τεράστιας και καταστρεπτικής επίπτωσης της κτηνοτροφίας στο περιβάλλον.

Στην ταινία με τίτλο «One Day A Week» το πρώην «Σκαθάρι» εμφανίζεται με τις κόρες του, Stella και Mary, καθώς και τους ηθοποιούς Woody Harrelson και Emma Stone, ενθαρρύνοντας το κοινό να μην καταναλώνει κρέας τουλάχιστον μια μέρα την εβδομάδα. Στη νέα ταινία ακούγονται αποσπάσματα της μουσικής του McCartney, από το άλμπουμ κλασσικής μουσικής «Standing Stone» που βγήκε το 1997, καθώς και ένα ακυκλοφόρητο τραγούδι με τίτλο «Botswana».

«Είναι ένας απλός, αλλά ουσιαστικός τρόπος να προστατέψουμε τον πλανήτη και όλους τους κατοίκους του» αναφέρει στην ταινία ο McCartney, ο οποίος είναι χορτοφάγος από το 1975. «Ξεκινάει με μόλις μια μέρα την εβδομάδα. Μια μέρα χωρίς ζωικά προϊόντα μπορεί να έχει τεράστια επίπτωση στη διατήρηση της εύθραυστης ισορροπίας που μας συντηρεί όλους» συμπληρώνει ο McCartney.

Η οικογένεια McCartney έχει στηρίξει την χορτοφαγία για πολλά χρόνια. Η αποθανούσα σύζυγος του McCartney, Linda, είχε ιδρύσει την Linda McCartney Foods, μια εταιρεία παραγωγής χορτοφαγικών προϊόντων για τη μαζική αγορά το 1991. Ο Paul, η Mary και η Stella ξεκίνησαν την καμπάνια «Meat Free Monday» το 2009, με στόχο να ενημερώσουν τον κόσμο για τις επιπτώσεις της κτηνοτροφίας στο φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής.

You know you want this for dinner! Veggie toad-in-the-hole with Red Onion & Rosemary Sausages. #MeatFreeMonday #InspiredByLinda #Veggie

A post shared by Linda McCartney Foods (@lindamccartneyfoods) on

Σύμφωνα με έρευνες των Ηνωμένων Εθνών, η παραγωγή κρέατος και γάλακτος σε παγκόσμια κλίμακα ευθύνεται για την εκπομπή του 14,5% των αερίων θερμοκηπίου που προκαλούν την κλιματική αλλαγή. Περίπου 2.350 λίτρα νερό χρειάζονται για την παραγωγή ενός μπέργκερ από μοσχάρι, αναφέρει μια άλλη έρευνα.

Μπορείτε να δείτε την ταινία εδώ