Weinstein, Madonna και Timberlake μπλεγμένοι στα Paradise Papers

harvey-weinstein-madonna-Justin-timberlake
ΠΕΜΠΤΗ, 09 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Εκπρόσωποι των εμπλεκόμενων αστέρων στο σκάνδαλο φοροαποφυγής τονίζουν πως δεν έχουν προβεί σε παράνομες ενέργειες.

Το σκάνδαλο των Paradise Papers έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις στον χώρο του θεάματος, αφού φαίνεται πως αρκετά από τα μεγαλύτερα ονόματα της μουσικής και του κινηματογράφου βρίσκονται μπλεγμένα στην υπόθεση.

Ο Bono ήταν το πρώτο όνομα καλλιτέχνη που έγινε γνωστό, αλλά, σύμφωνα με έρευνα του Guardian, η λίστα των Paradise Papers περιλαμβάνει τον Harvey Weinstein, την Madonna, τον Justin Timberlake, τη Shakira, τη Nicole Kidman και τη Martha Stewart. Η βρετανική εφημερίδα επικοινώνησε με τους προαναφερθέντες, αλλά μόνο οι εκπρόσωποι της Shakira και της Nicole Kidman απάντησαν, τονίζοντας πως δεν υπάρχει τίποτα επιλήψιμο στις ενέργειές τους αναφορικά με τις υπεράκτιες εταιρείες.

Εκπρόσωποι των Shakira και Nicole Kidman τόνισαν πως δεν έχουν γίνει παράνομες ενέργειες αναφορικά με την χρήση υπεράκτιων εταιρειών.

Τα λεγόμενα Paradise Papers αποτελούνται από 1,4 terabyte δεδομένων που αντλήθηκαν από τα εταιρικά μητρώα 19 φορολογικών παραδείσων και δυο παρόχων υπεράκτιων υπηρεσιών. Πρέπει να σημειωθεί πως δεν εμπλέκονται όλοι οι αστέρες στον ίδιο βαθμό – άλλοι απλά άνοιξαν επιχειρήσεις για να πετύχουν χαμηλότερη φορολόγηση, ενώ άλλοι φαίνεται πως κατέθεσαν εκεί εισοδήματά τους – ούτε όμως είναι απαραίτητα παράνομες οι ενέργειες τους.