Who is Who: Robbie Williams

who-is-who-robbie-williams

ΠΕΜΠΤΗ, 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012

Ο εκκεντρικός καλλιτέχνης που ξεκίνησε από τη boy band Take That, γρήγορα αποδείχτηκε το κακό παιδί της βρετανικής pop και δε σταμάτησε να απασχολεί τη δημοσιότητα με τα καμώματά του. Με το πέρασμα των χρόνων όμως, εξελίχθηκε σε έναν ώριμο καλλιτέχνη με υπέροχα τραγούδια, αποδεικνύοντας το μεγάλο του ταλέντο.

- O Robbie Williams γεννήθηκε το 1974 στο Staffodshire της Αγγλίας. Οι γονείς του ήταν ιδιοκτήτες μιας τοπικής pub. O μικρός Robbie έδειξε από την αρχή την έφεσή του προς τα καλλιτεχνικά, λαμβάνοντας μέρος σε καλλιτεχνικές παραστάσεις και μαθαίνοντας χορό.

- Το 1990, σχηματίστηκαν οι Take That και ο Robbie ήταν το νεότερο μέλος τους, μόλις 16 χρονών τότε. Τη θέση αυτή τη βρήκε μέσω αγγελίας, ύστερα από παρότρυνση της μητέρας του. Οι Take That, εξελίχθηκαν σε ένα από τα πιο επιτυχημένα συγκροτήματα της βρετανικής σκηνής, με τον Robbie να κρατάει τον ρόλο του «κακού παιδιού», που κανένας δεν έπαιρνε στα σοβαρά.

-Οι συγκρούσεις του με τον αρχηγό του group, Gary Barlow ήταν γνωστές και τα προβλήματα άρχισαν να διογκώνονται όταν ο Williams άρχισε να πίνει και να κάνει χρήση κοκαΐνης, με αποκορύφωμα ένα «παρολίγο overdose» πριν τα βραβεία του Mtv. Ο Robbie, που αισθανόταν ότι η δημιουργικότητά του καταπιεζόταν με τις μελιστάλαχτες μπαλάντες των Take That και όταν πια οι καυγάδες είχαν φτάσει στο απροχώρητο, έριξε «μαύρη πέτρα» πίσω του και αποχώρησε από το group. Μετά την αποχώρησή του βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα με τις κραιπάλες και τα όργια που συμμετείχε και μετατράπηκε στο «αγαπημένο παιδί» των tabloids. Μάλιστα, έχει δηλώσει ότι όταν έκοψε την κοκαΐνη, έπινε ασταμάτητα εσπρέσο και κάπνιζε πάνω από 60 τσιγάρα την ημέρα.

- Χωρίς το φορτισμένο κλίμα και την πίεση της μπάντας, ο Robbie ξεκίνησε τη solo καριέρα του με τη διασκευή του «Freedom» του George Michael. To 1997 κυκλοφόρησε το πρώτο του solo album, με τίτλο «Life Thru A Lens», το οποίο γνώρισε επιτυχία κυρίως λόγω του «Angels», ενός από τα μεγαλύτερα hits όλης της καριέρας του. Χαρακτηριστικό είναι ότι το συγκεκριμένο τραγούδι του επιλέγουν οι περισσότεροι για να ακούγεται σε...κηδείες. Ένα χρόνο αργότερα ήρθε το «Ι've Been Expecting You», από το οποίο ξεχώρισαν το «Millenium» και το «Νο Regrets».

- Το «Sing When You're Winning», το τρίτο του album που κυκλοφόρησε το 2000, εμπεριείχε και το single «Rock Dj», το οποίο προκάλεσε σάλο με το videoclip του, το οποίο έδειχνε τον Robbie να προσπαθεί να εντυπωσιάσει ένα πλήθος γυναικών, κάνοντας ένα ανατριχιαστικό και αηδιαστικό στριπτίζ. Το videoclip απαγορεύτηκε φυσικά, αλλά η δημοσιότητα λειτούργησε υπέρ του για άλλη μια φορά, κάνοντας το album να σημειώσει υψηλές πωλήσεις σε πολλές χώρες.

- Για τη συνέχεια, ο Robbie ήθελε μια στροφή στην καριέρα του και βρήκε την απάντηση στην αγάπη του και τον θαυμασμό του για τον Frank Sinatra. Κυκλοφόρησε το album «Swing When You're Winning», το οποίο αφιέρωσε στον «παλιομοδίτικο» τρόπο διασκέδασης, υιοθετώντας ένα πιο ώριμο προφίλ. Αξέχαστο έχει μείνει το ντουέτο του με τη Nicole Kidman στο «Something Stupid».

- Το πέμπτο album του, «Escapology» χαρακτηριζόταν από μεγαλύτερη ωριμότητα, πιο μεστά τραγούδια και τον Robbie να έχει την αυτοπεποίθηση ενός κατασταλαγμένου μουσικού. Το πρώτο single με τίτλο «Feel», στο videoclip του οποίου συμμετείχε η Darryl Hana, έγινε αμέσως τεράστια επιτυχία. Μία ακόμα απαγόρευση ήρθε αμέσως μετά από το Mtv, για το videoclip «Come Undone», στο οποίο ο Robbie επιδιδόταν σε κάθε είδους όργια.

-Στο «Rudebox» του 2006, ο Williams συνεργάστηκε με την αφρόκρεμα της pop μουσικής, όπως τους Pet Shop Boys και τον William Orbit, κάνοντας μία ακόμα αλλαγή στο ρεπερτόριό του. Παρά την αισιοδοξία του για το καινούργιο του τόλμημα, οι κριτικές δεν ήταν με το μέρος του αυτή τη φορά. Οι fans του όμως, δεν φάνηκε να έχουν την ίδια γνώμη, κάνοντας για άλλη μια φορά το album του… πλατινένιο.

- To 2010 o Robbie ανακοίνωσε ότι επιστρέφει στους Take That. Μαζί με τους άσπονδους φίλους του, κυκλοφόρησαν το «Progress». Μάλιστα ο Gary Barlow, ανέλαβε και την παραγωγή του επερχόμενου ένατου album του «Take The Crown».

- Ο Robbie Williams, μπορεί να καυχιέται ότι έχει πουλήσει στην Αγγλία τα περισσότερα albums από κάθε άλλο Βρετανό καλλιτέχνη, αφού συνολικά οι πωλήσεις του ανέρχονται σε 57 εκατομμύρια αντίτυπα.

- Πέρα από τις μάχες του με τα ναρκωτικά και την κατάθλιψη που του έχουν κοστίσει, έχει επίσης απασχολήσει τον Τύπο με την εμμονή του στους εξωγήινους, δηλώνοντας ότι έχει δει U.F.O. τουλάχιστον τρεις φορές στη ζωή του. Οι σχέσεις του ήταν επίσης έντονες, αλλά φαίνεται ότι πλέον, βρήκε το λιμάνι του στην ηθοποιό Ayda Field, με την οποία μόλις απέκτησαν το πρώτο τους παιδί. Αυτός ήταν άλλωστε και ο λόγος που δεν μπορούσε να είναι μαζί με τους υπόλοιπους Take That στην εμφάνισή τους στη Τελετή Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου.

Ροζίνα Αράπη