Στο Βερολίνο βρέθηκαν τα κλεμμένα ημερολόγια του John Lennon

john-lennon
ΠΕΜΠΤΗ, 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Οι αρχές της χώρας βρήκαν πάνω από 100 προσωπικά αντικείμενα του πρώην τραγουδιστή των Beatles που κλάπηκαν το 2006.

Οι αστυνομικές αρχές του Βερολίνου ανακοίνωσαν πως βρήκαν τα ημερολόγια του John Lennon, τα οποία είχαν κλαπεί από την Yoko Ono το 2006. Συνολικά οι αρχές βρήκαν περίπου 100 προσωπικά αντικείμενα του Lennon, τα οποία βρίσκονται στα κεντρικά της αστυνομίας του Βερολίνου.

Σύμφωνα με τον γερμανικό Τύπο, η χήρα του Lennon έχει ήδη αναγνωρίσει τα αντικείμενα από φωτογραφίες που της έδειξαν στο γερμανικό προξενείο της Νέας Υόρκης. Πολλά από τα αντικείμενα είχαν κατασχεθεί από έναν οίκο δημοπρασιών στην γερμανική πρωτεύουσα τον περασμένο Ιούλιο, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να ξεκινήσει έρευνα για τον εντοπισμό των υπολοίπων κλοπιμαίων.

AFP

Η Yoko Ono αναγνώρισε τα κλεμμένα αντικείμενα από φωτογραφίες που της έδειξαν στο γερμανικό προξενείο της Νέας Υόρκης.

Η αστυνομία ανακοίνωσε παράλληλα τησύλληψη ενός 58χρονου άνδρα την περασμένη Δευτέρα, ενώ ένας δεύτερος ύποπτος – ο οποίος εργαζόταν για την Ono ως οδηγός – ακόμα αναζητείται. Εκπρόσωπος των εισαγγελικών αρχών του Βερολίνου εξήγησε πως ο δεύτερος ύποπτος ζει στην Τουρκία.

Τα προσωπικά αντικείμενα των Beatles συχνά αλλάζουν χέρια για τεράστια ποσά όταν βγαίνουν στο σφυρί. Τον περασμένο Φεβρουάριο ένα δερμάτινο μπουφάν που φέρεται να ανήκε στον Lennon πωλήθηκε για 10.400 λίρες.

AFP

Ανάμεσα στα κλοπιμαία ήταν και γυαλιά του John Lennon.

Όπως γίνεται αντιληπτό, ορισμένες φορές τα αντικείμενα προς πώληση δεν έχουν αποκτηθεί με απόλυτα νόμιμο τρόπο. Τον Σεπτέμβριο είχε προγραμματιστεί η πώληση της πρωτότυπης παρτιτούρας των Beatles για το «Eleanor Rigby», υπογεγραμμένης μάλιστα από τον Paul McCartney, η οποία είχε εκτιμηθεί στις 20.000 λίρες. Τελικά όμως η δημοπρασία δεν έγινε λόγω καταγγελιών πως η παρτιτούρα είχε κλαπεί.