Η ομάδα του Plisskën προτείνει τα πέντε acts που δεν πρέπει να χάσουμε φέτος

plisskën Plisskën Fest
ΠΕΜΠΤΗ, 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Περισσότεροι από σαράντα καλλιτέχνες θα συστηθούν στο ελληνικό κοινό από τις σκηνές του φεστιβάλ.

To Plisskën Festival επιστρέφει στην πόλη το επόμενο Σαββατοκύριακο (1 και 2 Δεκεμβρίου), ανοίγοντας τη χειμερινή συναυλιακή σεζόν με τον πιο δυναμικό τρόπο. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το φεστιβάλ προτείνει ένα καινοτόμο και πολυπολιτισμικό line up που «παντρεύει» μεγάλα ονομάτα της διεθνούς εναλλακτικής μουσικής – όπως ο Καναδός σταρ της indie Mac deMarco και οι εκρηκτικοί Liars – με εκείνα για τα οποία θα μιλάμε σε λίγα χρόνια, συστήνοντάς μας, ταυτόχρονα, το νέο αίμα της εγχώριας μουσικής παραγωγής.

Μέσα σε ένα εντατικό μουσικό διήμερο, που θα πλαισιωθεί και φέτος στον ευρύτερο άξονα της Πειραιώς (Piraeus 117 Academy, Μεταλλουργείο, The Loft), θα κληθούμε να επιλέξουμε τα ονόματα που θα δούμε/ακούσουμε μέσα από ένα πλουραλιστικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει πάνω από 40 διεθνείς και εγχώριους καλλιτέχνες: από Mulatu Astatke, Andy Stott και Weval μέχρι Romare, Jessy Lanza, Ηοly Fuck και Λένα Πλάτωνος.

Για να μην πελαγώσετε από το γεμάτο προκλήσεις line up, αλλά και για να μην πέσετε στην παγίδα των headliners, η ομάδα του Plisskën διάλεξε και σας προτείνει πέντε πολλά υποσχόμενα acts που δεν πρέπει να χάσετε:

Facebook
Joyce Wrice
Έχουμε ένοχη απόλαυση (στην πραγματικότητα, καθόλου ένοχη) την RnB των 90s. Και παρά το ότι είμαστε μεγάλοι φανς καλλιτεχνών όπως TLC, Aaliyah ή ακόμη και Brandy, ποτέ δεν είχαμε καταφέρει να κλείσουμε ένα act που να έχει τις ρίζες του στη συγκεκριμένη μουσική σκηνή. Όταν, λοιπόν, καταλάβαμε πως η περιοδεία της Joyce ταιριάζει χρονικά με τις ημερομηνίες του Plisskën, τρέξαμε να την κλείσουμε. Ήταν μάλλον το πιο γρήγορο booking καλλιτέχνη στην ιστορία του φεστιβάλ μας! Και παρότι τo show της είναι σχεδόν «απέναντι» από αυτό του headliner Mac DeMarco, ξέρουμε ήδη αρκετούς από εμάς που θα είναι πρώτη σειρά στο δικό της live!

Ακούστε το Ain't no need

NME
 Lady Leshurr
Η headliner της συνεργασίας μας με την σκηνή NTS. Το NTS Radio επιμελήθηκε της σκηνής Tunnel Stage πέρσι και η συνεργασία πήγε τόσο καλά που την επαναλάβαμε φέτος, με ορισμένα από τα πιο φανταστικά ονόματα εκεί έξω αυτή την στιγμή, καθώς και τη θρυλική Λένα Πλάτωνος. Η βρετανική grime δεν είναι ευρέως γνωστή μουσική στην αγορά μας – μάλλον το αντίθετο – γι αυτό κι εμείς προσπαθούμε αργά και σταθερά να παρουσιάζουμε κάθε χρόνο καλλιτέχνες από αυτό το συναρπαστικό είδος. Η Lady Leshurr γεφυρώνει αρμονικά το χάσμα μεταξύ underground και mainstream και δεν θα μπορούσε να υπάρξει ιδανικότερος headliner για την αγαπημένη μας σκηνή στο φεστιβάλ.

Ακούστε το Queen's Speech 7

Wikipedia
Lambert
Όταν ένα show περιλαμβάνει ένα πιάνο, μια μάσκα και ένα το ταλέντο ενός αχαλίνωτου οράματος, πώς γίνεται να μην ανυπομονεί κανείς;

Ακούστε το Τalk!

Factmag
Demdike Stare
Δεν μπορούμε να είμαστε αντικειμενικοί με αυτό το δίδυμο από το Μάντσεστερ. Είναι από τους αγαπημένους μας καλλιτέχνες όλων των εποχών για τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζουν τη μουσική σύνθεση. Ό,τι κάνουν, είτε λέγεται techno, industrial, dub, house, είτε οτιδήποτε, φαίνεται πως έρχεται από μια μεγάλη αποθήκη για την οποία μόνο αυτοί έχουν τα κλειδιά. Με κάθε νέα κυκλοφορία σπρώχνουν τα όρια της ηλεκτρονικής μουσικής και, τουλάχιστον για εμάς, είναι πραγματικοί μουσικοί πρωτοπόροι. Ανυπομονούμε για τo live τους που σίγουρα θα «τρυπήσει» τα κεφάλια και τα αυτιά του κοινού!

Ακούστε το Haxan Dub

Facebook
 Lotic
Θα αφήσουμε την Björk να μιλήσει για εμάς: «O Lotic είναι ένας από τους πρώτους μουσικούς που μου σύστησε ο Alejandro [Ghersi] το φθινόπωρο του 2013 με τόσο ενθουσιασμό: έπαθα αμέσως εμμονή μαζί του, απολαμβάνοντας το πόσο αληθινός και φυσικός ήταν! Οι πιο πομπώδεις, τύπου club ύμνοι του πάντα φαντάζουν σαν κραυγές τεράτων, σκοτεινών εντόμων και παγανιστικών πτηνών που επιδεικνύουν τα φτερά τους κατά έναν εδαφικό τρόπο: μια πολύχρωμη γιορτή! Ο λόγος για τον οποίο του ζήτησα να κάνει το “not get” ήταν γιατί υπήρχαν συγκεκριμένες αγωνιώδεις, ελαστικές δομές σε beat που αψηφούν την βαρύτητα, τις οποίες μοιράζονται αυτός και ο Alejandro (ο καθένας όμως κατά έναν με τον απόλυτα ιδιοσυγκρασιακό τρόπο) το οποίο είχε το “not get” και είχα το ένστικτο πως μπορούσε να πάει παραπέρα. Το οποίο και έκανε».

Ακούστε το Rendez-vous

Περισσότερες πληροφορίες για το line up, τους χώρους και τα εισιτήρια θα βρείτε εδώ καθώς και στην επίσημη ιστοσελίδα του φεστιβάλ.