Πέθανε ο Γάλλος σταρ της ροκ Johnny Hallyday

Johnny-hallyday Jacques Brinon
ΤΕΤΑΡΤΗ, 06 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Ο «Γάλλος Έλβις» έφυγε στην ηλικία των 74 ετών έχοντας πουλήσει πάνω από 110 εκατομμύρια δίσκους.

Ο Jean-Philippe Smet, πιο γνωστός με το καλλιτεχνικό του ψευδώνυμο Johnny Hallyday, πέθανε στην ηλικία των 74 ετών. Ο Hallyday δικαίως θεωρείται ίνδαλμα στον χώρο της μουσικής στη Γαλλία, καθώς ήταν ένας από τους πρώτους καλλιτέχνες που έπαιξε και τραγούδησε rock’n’roll στα γαλλικά, τη δεκαετία του 1960.

 «O Johnny Hallyday μας έχει αφήσει. Γράφω αυτές τις λέξεις χωρίς να τις πιστεύω. Είναι όμως αλήθεια. Ο σύζυγός μου δεν είναι πια μαζί μας. Μας άφησε απόψε. Έζησε όλη του τη ζωή με κουράγιο και αξιοπρέπεια» δήλωσε η σύζυγός του, Laeticia Hallyday την Τετάρτη. Λίγα λεπτά μετά τις δηλώσεις, η γαλλική προεδρία ανακοίνωσε: «Όλοι μας έχουμε κάτι από τον Johnny μέσα μας». Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Hallyday έπασχε από καρκίνο του πνεύμονα.

AP / Michel Spingler

Ο «Γάλλος Έλβις», όπως τον αποκαλούσαν, είχε πουλήσει πάνω από 110 εκατομμύρια δίσκους κατά τη διάρκεια της καριέρας του που κράτησε περισσότερες από πέντε δεκαετίες, με τον τελευταίο δίσκο του να κυκλοφορεί το 2016. Η διασκευή του «Let’s Twist Again» το 1961 βρέθηκε στην κορυφή σχεδόν όλων των charts της Ευρώπης το 1961, ενώ οι Jim Hendrix Experience έπαιξαν την πρώτη τους συναυλία ανοίγοντας για τον Hallyday το 1966. Παράλληλα με τη μουσική, ο Hallyday εργάστηκε και στον χώρο του κινηματογράφου, συμμετέχοντας σε πάνω από 20 ταινίες – κυρίως γαλλικές παραγωγές.  

O θάνατος του Hallyday σκόρπισε θλίψη στους εκατομμύρια θαυμαστές του στον κόσμο, ενώ αρκετοί συνάδελφοί του, όπως η Celine Dion και ο Lenny Kravitz, εξέφρασαν τη λύπη τους στο άκουσμα της είδησης.