Καρτ ποστάλ από καλλιτέχνες στην Elika gallery

kart-postal
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 08 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Το Artists' Cards είναι ένα πολυσυμμετοχικό πρότζεκτ στο οποίο οι καλλιτέχνες καλούνται να φτιάξουν ένα ή και περισσότερα έργα σε μορφή κάρτ ποστάλ.

H γκαλερί Elika οργανώνει για πέμπτη χρονιά το Artists' Cards. Η έκθεση θα ξεκινήσει την 12 Δεκεμβρίου και θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 5 Ιανουαρίου 2018, ενώ κατά τη διάρκεια του Gallery Weekend (16 & 17 Δεκεμβρίου), θα τρέχει παράλληλα με την ομαδική έκθεση Landscape revisited.

Τα έργα είναι κυρίως πρωτότυπα (σχέδια, ακουαρέλες, κολάζ), ή/και πολλαπλά (φωτογραφίες, μεταξοτυπίες). Δεν πρόκειται για χριστουγεννιάτικες κάρτες, εκτός και αν ο καλλιτέχνης επιλέξει το θέμα αυτό. Οι τιμές κυμαίνονται μεταξύ 10-150 ευρώ, δίνοντας έτσι την ευκαιρία να αποκτήσει κανείς ένα έργο κάποιου νέου ή καταξιωμένου καλλιτέχνη σε προσιτή τιμή.

Από τις καρτ-ποστάλ του Fluxus μέχρι τη χρησιμοποίηση της συγκεκριμένης φόρμας από καλλιτέχνες όπως οι Gilbert and George και η Rachel Whiteread, η ενασχόληση των καλλιτεχνών με την κάρτα, όπως και με τα πιο γνωστά artists books, έχει τη δική της θέση στην ιστορία της σύγχρονης τέχνης. Η αμεσότητα της κάρτας κυρίως λόγω του σύντομου μηνύματος που συχνά περιέχει, η ιδιότητά της ως μέσο επικοινωνίας ή άλλοτε ως ενθύμιο / σουβενίρ, αλλά και το μέγεθός της που την καθιστά ένα αντικείμενο οικείο και εύχρηστο είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία που συνθέτουν μια πραγματικά ενδιαφέρουσα φόρμα πάνω στην οποία καλούνται να δουλέψουν οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες.

Info
Εγκαίνια έκθεσης:
Διάρκεια έκθεσης: 12 Δεκεμβρίου 2017 – 5 Ιανουαρίου 2018
Ώρες λειτουργίας Τρίτη – Παρασκευή 12-8μμ, Σάββατο 12-4μμ
Gallery weekend: Σαββατο 16 Δεκεμβρίου, 11:00-17:00 & Κυριακή 17 Δεκεμβρίου, 11:00-15:00