Τέρμα στην μπύρα «φόρο τιμής» στην Beyoncé

beyonce-bieryonce
ΤΡΙΤΗ, 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Η νομική πλευρά της τραγουδίστριας έστειλε εξώδικο σε μια ζυθοποιία που την τίμησε με τον τρόπο της.

Μια ζυθοποιία στη Νέα Υόρκη αναγκάστηκε να διακόψει την παραγωγή μιας μπύρας «εμπνευσμένης» από την Beyoncé μετά από εξώδικο που έλαβε από την τραγουδίστρια. Η Lineup Brewing με έδρα το Μπρούκλυν είχε δημιουργήσει την «Biëryoncé», μια Pilsner μπύρα με 5% αλκοόλ.

Οι πωλήσεις και η δημοσιότητα της εν λόγω μπύρας φαίνεται πως ήταν αρκετές για να κινητοποιηθεί η νομική πλευρά της τραγουδίστριας, η οποία απέστειλε εξώδικο απαιτώντας την άμεση παύση παραγωγής. Η πλευρά της Beyoncé δεν έχει προβεί σε κάποιο σχόλιο, ούτε είναι γνωστό εάν η ίδια η τραγουδίστρια ζήτησε προσωπικά να κινηθούν οι νομικές διαδικασίες.

Tonight’s release was brilliant! Cannot wait for Saturday at @beerkarma.bstc 🙏🏼 photo by: @grassowhat

A post shared by Lineup Brewing (@lineupbrewing) on

Η ιδιοκτήτρια της ζυθοποιίας, Katarina Martinez, αποκάλυψε πως αποφάσισε να δημιουργήσει την μπύρα όταν δεν κατάφερε να πάει σε μια συναυλία της Beyoncé, παρά το γεγονός ότι είχε εισιτήρια. Μιλώντας στο Pitchfork, εξήγησε πως με την Biëryoncé θέλησε να αποτίσει έναν φόρο τιμής στην Beyoncé, η οποία την έχει εμπνεύσει τόσο πολύ. «Είμαστε απογοητευμένοι που δεν το πήρε ως κομπλιμέντο, αλλά τι να κάνουμε, είχε πλάκα όσο κράτησε» σχολίασε η Martinez.

Σύμφωνα με τα σχετικά άρθρα, το εξώδικο δεν φαίνεται να κάνει λόγο για ανάκληση της ποσότητας μπύρας που ήδη βρίσκεται στα ράφια. Τα εναπομείναντα κουτάκια της μπύρας – το σχέδιο των οποίων θυμίζει το εξώφυλλο του ομώνυμου δίσκου της από το 2013 – που βρίσκονται ακόμα στα καταστήματα στη Νέα Υόρκη ενδέχεται να αποκτήσουν κάποια συλλεκτική αξία.