«Στο σφυρί» το παλιό μηχανάκι του John Lennon

John-lennon-motorcycle-3
ΠΕΜΠΤΗ, 04 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Ο τραγουδιστής των Beatles το χρησιμοποιούσε για να κάνει βόλτες στο κτήμα του στο Σάρρεϋ.

Ένα μηχανάκι τύπου «monkey» που χρησιμοποιούσε ο John Lennon για να κάνει βόλτες στο κτήμα του στο Tittenhurst Park του Σάρρεϋ θα βγει στο σφυρί. Η δημοπρασία του Honda Monkey-Tail Ζ50Α θα πραγματοποιηθεί στις 4 Μαρτίου στο εθνικό μουσείο μοτοσυκλέτας που βρίσκεται στο Σόλιχαλ.

Ο Lennon χρησιμοποιούσε το συγκεκριμένο μηχανάκι από το 1969 έως το 1971, για να κάνει βόλτες στο σπίτι του που βρισκόταν στην ύπαιθρο του Σάρρεϋ, στα νότια της Αγγλίας. Ο πρώην τραγουδιστής των Beatles πούλησε το μηχανάκι στον Henry Graham τον Ιούνιο του 1971, προτού μετακομίσει στις ΗΠΑ τον Αύγουστο. Ο Graham την ίδια χρονιά το πούλησε στο John Harington, ο οποίος διατήρησε το μηχανάκι και τα τελευταία 47 χρόνια το έχει παρουσιάσει σε διάφορες εκδηλώσεις και παραστάσεις.

H&H Classics

Το «mοnkey» αποκτήθηκε πρόσφατα από την H&H Classics, με τον επικεφαλής του τμήματος για μοτοσυκλέτες Mark Bryan να δηλώνει «ενθουσιασμένος» που διαχειρίζεται το marketing και την πώλησή του. Οι εκτιμητές θεωρούν πως το μηχανάκι του Lennon θα πιάσει τουλάχιστον 30.000 λίρες στην δημοπρασία τον ερχόμενο Μάρτιο.

Όπως σημειώνει η ιστοσελίδα της H&H Classics, το μηχανάκι δεν έχει τροποποιηθεί και βρίσκεται στην αρχική του κατάσταση, ενώ έρχεται μαζί με όλα τα σχετικά έγγραφα που πιστοποιούν την γνησιότητά του. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το μηχανάκι και τον πλειστηριασμό πατώντας εδώ.