«The Outsider»: Ο Stephen King επιστρέφει τον Μάιο με νέο αστυνομικό μυθιστόρημα

stephen-king
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 05 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Ο φόνος ενός εντεκάχρονου παιδιού και ένας πολίτης υπεράνω υποψίας βρίσκονται στο επίκεντρο του «The Outsider».

Ο Stephen King ανακοίνωσε πως το νέο του βιβλίο με τίτλο «The Outsider» θα κυκλοφορήσει στα βιβλιοπωλεία στις 22 Μαΐου. Το 576 σελίδων αστυνομικό μυθιστόρημα θυμίζει αρκετά τα πιο σύγχρονα έργα του King, όπως «Ο κύριος Μερσέντες», «Ο,τι βρεις, δικό σου» και «End of Watch».

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του εκδοτικού οίκου, το «The Outsider» επικεντρώνεται στον φόνο ενός νεαρού αγοριού στην πόλη Flint. Αφού ανακαλυφθεί το κακοποιημένο πτώμα του παιδιού σε ένα πάρκο, οι αστυνομικές έρευνες δείχνουν ως βασικό ύποπτο τον Terry Maitland, έναν από τους πιο δημοφιλείς κατοίκους της πόλης.

Ο Maitland – προπονητής της παιδικής ομάδας μπέιζμπολ, καθηγητής αγγλικών, σύζυγος και πατέρας δύο κοριτσιών – ξαφνικά βρίσκεται πίσω από τα σίδερα και αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη. Ο ίδιος έχει μεν άλλοθι, αλλά DNA, αυτόπτες μάρτυρες και δαχτυλικά αποτυπώματα δείχνουν πως είναι ένοχος. Καθώς όμως οι έρευνες για τον φόνο συνεχίζουν, τα πράγματα αλλάζουν και τρομακτικές αλήθειες αρχίζουν να βγαίνουν στο φως. Ο Maitland φαίνεται πως είναι ένας καλός άνθρωπος, αλλά μήπως τελικά κρύβει κάτι;