Κυκλοφόρησε demo του David Bowie για 71α γενέθλιά του

david-bowie
ΔΕΥΤΕΡΑ, 08 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Ο παραγωγός του «Let’s Dance», Nile Rodgers, μίλησε για τις ηχογραφήσεις και τη δημιουργική συνεργασία που είχε με τον Bowie.

Ένα πρώιμο demo του «Let’s Dance» κυκλοφόρησε ανήμερα των 71ων γενεθλίων του David Bowie. Το τραγούδι συμπεριλήφθηκε στο album με το ίδιο όνομα του 1983, ενώ η demo έκδοση ηχογραφήθηκε έναν χρόνο νωρίτερα.

Η συγκεκριμένη έκδοση ηχογραφήθηκε όταν ο ιδρυτής των Chic, Nile Rodgers, ταξίδεψε στην Ελβετία για να συνεργαστεί με τον Bowie πάνω στα νέα του τραγούδια. Μαζί με τον μπασίστα, Erdal Kizilcay, και τον τεχνικό, David Richards, ηχογράφησαν την πιο «ωμή» εκδοχή του τραγουδιού στα Mountain Studios στο Μόντρε. Όπως θα περίμενε κανείς, η demo έκδοση του «Let’s Dance» δεν είναι «γυαλισμένη» όπως η πιο γνωστή εκδοχή του. Στο τέλος του ακυκλοφόρητου μέχρι σήμερα demo, ο Bowie ακούγεται μάλιστα να συγχαίρει τον εαυτό του για την άψογη ερμηνεία του στα φωνητικά.

Σύντομα θα κυκλοφορήσει ένα ντοκιμαντέρ για τελευταία δημιουργικά χρόνια του David Bowie.

Μιλώντας για το demo, o Rodgers σχολίασε πως νιώθει ευλογημένος για τη δημιουργική συνεργασία με τον Bowie, την οποία χαρακτήρισε ως μια από τις πιο σημαντικές και ικανοποιητικές της καριέρας του. Το demo, όπως σημείωσε, δίνει μια πρώτη ματιά στην απαρχή αυτής της δημιουργικής συνεργασίας, ενώ αποκάλυψε: «Ξύπνησα το πρώτο πρωί στο Μοντρέ με τον David να με περιεργάζεται. Είχε μια ακουστική κιθάρα στα χέρια του και αναφώνησε “Nile, αγάπη, νομίζω πως αυτό το τραγούδι είναι επιτυχία!”».

Συνεχίζοντας, ο παραγωγός εξήγησε πως μετέτρεψε το «folk» τραγούδι του Bowie σε «κάτι το οποίο όλος ο κόσμος σύντομα θα χόρευε και φαίνεται πως δεν έχει σταματήσει να χορεύει τα τελευταία 35 χρόνια». Ο παραγωγός συμπλήρωσε πως το demo αποτέλεσε προσχέδιο, όχι μόνο για το τραγούδι, αλλά και για ολόκληρο τον δίσκο. «Ο χρόνος που περάσαμε μιξάροντας το τραγούδι πριν τα Χριστούγεννα ήταν γεμάτος δάκρυα και έμοιαζε σαν να βρισκόταν ο David στην αίθουσα του στούντιο μαζί μας. Χρόνια πολλά, David, σε αγαπώ και μας λείπεις» κατέληξε ο Rodgers.

Ακούστε το demo