Χάνει την ακοή του ο Eric Clapton

eric-clapton Fred Thornhill
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 12 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Ο θρυλικός τραγουδιστής και κιθαρίστας μίλησε για τα προβλήματα υγείας και το νέο του ντοκιμαντέρ.

Ένα ντοκιμαντέρ με τίτλο «Eric Clapton: Life in 12 Bars» από τη Lili Fini Zanuck με θέμα τη ζωή του εμβληματικού καλλιτέχνη έκανε την πρεμιέρα του τον περασμένο Σεπτέμβριο στο φεστιβάλ κινηματογράφου του Τορόντο. Στo πλαίσιο προώθησης του ντοκιμαντέρ, ο Clapton έδωσε μια συνέντευξη στο BBC Radio 2, όπου μίλησε για τα σχέδια;a του, αλλά και για τα θέματα υγείας που τον ταλαιπωρούν.

«Το μόνο πράγμα που με απασχολεί τώρα στα 70 μου είναι να μπορώ να είμαι ικανός. Εννοώ, χάνω την ακοή μου, πάσχω από εμβοές και τα χέρια μου ίσα που λειτουργούν» σχολίασε ο Clapton, αφού επιβεβαίωσε πως σχεδιάζει να συνεχίσει τις ζωντανές εμφανίσεις. Όπως εξήγησε, ελπίζει πως ο κόσμος nα πάει να τον δει, έστω από απλό ενδιαφέρον, αφού ο ίδιος θεωρεί πως είναι απίστευτο που ζει ακόμα.

Παράλληλα, ο Clapton αναφέρθηκε στις καταχρήσεις του παρελθόντος, λέγοντας πως ένα από τα αγαπημένα του ποτά ήταν ο συνδυασμός δυνατής μπύρας με βότκα. Αναφορικά με το ντοκιμαντέρ, υπογράμμισε πως «υπάρχει φως στο τούνελ» και ότι είναι σημαντικό να υπάρχει ένα happy end, καθώς «είναι σαν μια ιδέα λύτρωσης».

Σε μια άλλη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει πρόσφατa στο Classic Rock Magazine, ο Clapton είχε μιλήσει εκτενέστερα για τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει, αποκαλύπτοντας πως υπέφερε από πόνους στη μέση και περιφερική νευροπάθεια. «Έπρεπε να μάθω πώς να αντιμετωπίζω τα γηρατειά» σχολίασε ο Clapton.