Το «Κίτρινο υποβρύχιο» των Beatles ταξιδεύει ξανά

the-beatles-yellow-submarine
ΤΡΙΤΗ, 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Η κλασσική ταινία των «Σκαθαριών» θα προβληθεί ξανά στους κινηματογράφους μετά από 50 χρόνια.

Φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από την κυκλοφορία της animated ταινίας, «Το κίτρινο υποβρύχιο», με πρωταγωνιστές τους Beatles. Στo πλαίσιo της σημαντικής επετείου, η ταινία θα κυκλοφορήσει ξανά στους κινηματογράφους, έχοντας αποκατασταθεί σε υψηλή ευκρίνεια 4K.

Πιο συγκεκριμένα, η αλυσίδα κινηματογράφων Picturehouse Cinemas θα προβάλει την ταινία για μια και μόνο βραδιά, στις 8 Ιουλίου, ενώ η προπώληση των εισιτηρίων θα ξεκινήσει στις 17 Απριλίου. Στην ανακοίνωσή της, η αναπληρώτρια διευθύνων σύμβουλος της Picturehouse Clare Binns τόνισε τον ενθουσιασμό για την επανακυκλοφορία της ταινίας στην μεγάλη οθόνη και ευελπιστεί πως θα καταφέρει να εμπνεύσει και να σκορπίσει χαμόγελα.

Η ψυχεδελική ταινία του 1968 παρουσιάζει τις περιπέτειες των Beatles κάτω από τη θάλασσα, καθώς αντιμετωπίζουν τους Blue Meanies, που μισούν τη μουσική. Στο «Κίτρινο υποβρύχιο» εμφανίζονται ορισμένες από τις πιο κλασσικές επιτυχίες των Beatles, όπως το ομώνυμο τραγούδι«Eleanor Rigby» και το «All You Need Is Love».

Παράλληλα με την ταινία κυκλοφόρησε το soundtrack της ταινίας το 1969. Το δέκατο κατά σειρά άλμπουμ περιλαμβάνει στην πρώτη πλευρά έξι τραγούδια από τους Beatles (εκ των οποίων τα τέσσερα τότε ήταν καινούρια), ενώ στην δεύτερη περιλαμβάνεται μια νέα ηχογράφηση της ορχηστρικής μουσικής της ταινίας, από τον παραγωγό του συγκροτήματος, George Martin.

Το συγκεκριμένο άλμπουμ ήταν περισσότερο «αγγαρεία» για τους Beatles και κυκλοφόρησε στο πλαίσιο των συμβατικών υποχρεώσεών τους για τη ταινία. Το γεγονός ότι το «Yellow Submarine» βγήκε μόλις δυο μήνες μετά το μνημειώδες «White Album» είχε ως αποτέλεσμα να «αγνοηθεί», σε αντίθεση με την ταινία η οποία απέσπασε θερμές κριτικές.