Erykah Badu: «Μπορώ να δω κάτι καλό ακόμα και στον Hitler»

erykah-badu Gerald Herbert
ΠΕΜΠΤΗ, 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Και αναγνωρίζει ότι ορισμένες φορές εκφράζει ακραίες αντιλήψεις.

Η εκκεντρική Erykah Badu, γνωστή για τα καπέλα που φορά στις συναυλίες της, ισχυρίστηκε σε μια συνέντευξη της για το Vulture πως μπορεί να δει το καλό σε όλους τους ανθρώπους, ακόμα και τον Adolf Hitler. Όταν ο έκπληκτος δημοσιογράφος David Marchese ρώτησε την Badu τι εννοεί, η Αμερικανίδα τραγουδίστρια εξήγησε πως ο Χίτλερ ήταν «υπέροχος ζωγράφος».

Στη συνέχεια της συνέντευξής της, η Badu δήλωσε πως θεωρεί ότι δεν υπάρχουν όρια στην ενσυναίσθηση, ενώ τόνισε πως δεν την απασχολεί η άποψη του κόσμο, αφού αναγνωρίζει ότι ορισμένες φορές εκφράζει ακραίες αντιλήψεις.

AP / Joel Ryan

Οι δηλώσεις της Badu απογοήτευσαν πολλούς θαυμαστές της.

Όταν ο Marchese της είπε ότι απογοητεύτηκε με τα σχόλιά της, η Badu απάντησε ότι θα μπορούσε να μην απαντήσει στις ερωτήσεις του, υπογραμμίζοντας πως δεν αποφεύγει αμφιλεγόμενες προσωπικότητες, όπως ο Hitler ή ο Louis Farrakhan, ηγέτη της θρησκευτικής οργάνωσης Έθνος του Ισλάμ. H Bady έσπευσε να συμπληρώσει πως δεν ασπάζεται αντισημιτικές απόψεις και χαρακτήρισε τον εαυτό της «ουμανίστρια».

«Έχω ένα βήμα και δεν θα ήθελα ποτέ να πληγώσω κόσμο. Δεν θα το έκανα ποτέ. Δεν θα μπορούσα να φανταστώ ποτέ να κάνω κάτι τέτοιο. Δεν θα ήθελα καν ποτέ να νιώσει άσχημα μια ομάδα λευκών ανδρών που πιστεύουν ότι η σημαία των Νοτίων αξίζει να διασωθεί. Δεν λειτουργώ έτσι».

Όπως είναι λογικό, οι απόψεις της Badu προκάλεσαν μεγάλη απογοήτευση και έντονες αντιδράσεις από τους θαυμαστές της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με πολλούς να κάνουν λόγο για απαράδεκτες και ατυχείς δηλώσεις. Σε δημοσίευσή της στο Twitter, η τραγουδίστρια φάνηκε λίγο ενοχλημένη που οι απόψεις της χαρακτηρίστηκαν «προβληματικές», ενώ δήλωσε πως είναι έτοιμη για διάλογο.