Έρχεται ο θησαυρός ακυκλοφόρητης μουσικής του Prince

prince-live Graham Wiltshire
ΤΡΙΤΗ, 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Τα πνευματικά δικαιώματα του ακυκλοφόρητο υλικού βρίσκεται στο επίκεντρο πολύπλοκης δικαστικής διαμάχης.

Μετά τον ξαφνικό θάνατο του Prince τον Απρίλιο του 2016, ανακαλύφθηκε στο σπίτι του στο Paisley Park ένας πραγματικός θησαυρός ακυκλοφόρητης μουσικής στα αρχεία του. Έκτοτε, η τύχη αυτής της μουσικής έχει βρεθεί στο επίκεντρο ενός πολύπλοκου δικαστικού αγώνα μεταξύ των κληρονόμων και των δισκογραφικών εταιρειών με τις οποίες ο καλλιτέχνης είχε συνάψει συμφωνίες.

Φαίνεται όμως πως τα νομικά προβλήματα έχουν λυθεί κατά ένα βαθμό, καθώς ο Troy Carter, ένας από τους διαχειριστές της περιουσίας του εκλιπόντος αστέρα ο οποίος έχει επιτελική θέση στο Spotify, υποσχέθηκε πως θα κυκλοφορήσει νέα μουσική από τον Prince. «Είναι ένας τύπος ο οποίος πρακτικά ζούσε στο στούντιο ηχογραφήσεων και μόλις ξεκινήσαμε να ψάχνουμε το ακυκλοφόρητο υλικό, βρήκαμε μερικά διαμάντια» αποκάλυψε ο Carter στο Variety.

Στο σπίτι του Prince στο Paisley Park λειτουργούσε στούντιο ηχογράφησης επαγγελματικών προδιαγραφών.

«Άκουσα λίγη μουσική το άλλο βράδυ η οποία ήταν πραγματικά εντυπωσιακή και αυτή τη στιγμή μιξάρουμε ορισμένα πράγματα. Δουλεύουμε πάνω σε υπέροχα project για τα οποία είμαι ενθουσιασμένος. Οπότε, η απάντηση είναι, ναι, σύντομα θα έρθει ακυκλοφόρητη μουσική του Prince» δήλωσε στη συνέχεια.  

Παρά τη σχετική σιγουριά του Carter, οι θαυμαστές του Prince θα πρέπει να κρατάνε μικρό καλάθι για κάποια άμεση κυκλοφορία, αφού όταν ρωτήθηκε για το πόσο «σύντομα» θα κυκλοφορήσει το νέο υλικό, δεν είχε απάντηση