Γιατί δεν τραγούδησε η Lorde στα Grammy;

lorde
ΤΡΙΤΗ, 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Οι διοργανωτές δεν της προσέφεραν την δυνατότητα να εμφανιστεί solo, σε αντίθεση με τους άλλους υποψηφίους.

Η Νεοζηλανδή σταρ Lorde ήταν η μοναδική γυναίκα υποψήφια για το βραβείο του άλμπουμ της χρονιάς στα φετινά Grammy, αλλά δεν τραγούδησε επί σκηνής. Σύμφωνα με την ίδια, αρνήθηκε την πρόταση, επειδή σε αντίθεση με τους υπόλοιπους υποψήφιους στην ίδια κατηγορία, οι διοργανωτές δεν της προσέφεραν την δυνατότητα να τραγουδήσει solo.

Άρθρο του Variety αναφέρει πως οι διοργανωτές ζήτησαν από την Lorde να συμμετάσχει με άλλους καλλιτέχνες σε ένα tribute στον Tom Petty. Αντίθετα, οι υπόλοιποι υποψήφιοι για το μεγάλο βραβείο ο Kendrick Lamar, o Childish Gambino και ο (νικητής) Bruno Mars τραγούδησαν solo. Αξίζει να σημειωθεί πως και ο Jay-Z (ο οποίος έφυγε με άδεια χέρια από την τελετή, παρά τις οχτώ υποψηφιότητες) αρνήθηκε να τραγουδήσει επί σκηνής.

Απατώντας στους επικριτές της που θεωρούν ότι δεν έχει την δυνατότητα να ελκύσει το ενδιαφέρον του κοινού όπως αντίστοιχα οι άνδρες συνάδελφοι της, η Lorde τους προκάλεσε μέσω Twitter να την δουν στην επερχόμενη παγκόσμια περιοδεία της. Η απάντηση της ενδέχεται να είχε αποδέκτη και τον πρόεδρο των Grammy, Neil Portnow, του οποίου οι εξηγήσεις για τις λίγες γυναίκες που κέρδισαν βραβεία προκάλεσαν αντιδράσεις.

«Πρέπει να ξεκινά με γυναίκες που έχουν την δημιουργικότητα στην καρδιά και τη ψυχή τους, που θέλουν να γίνουν μουσικοί, που θέλουν να γίνουν τεχνικοί, παραγωγοί και που θέλουν να αποτελέσουν μέρος της βιομηχανίας σε εκτελεστικό επίπεδο. Πρέπει να κάνουν ένα βήμα πάνω γιατί νομίζω πως θα ήταν ευπρόσδεκτες» είχε δηλώσει στο Variety ο Portnow.