Δικαίωση των κληρονόμων του Prince για ακυκλοφόρητο υλικό

prince-bw
ΤΕΤΑΡΤΗ, 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Δεν θα κυκλοφορήσει τελικά η συλλογή ανέκδοτου υλικού που είχε ανακοινώσει παραγωγός του εμβληματικού καλλιτέχνη.

Οι κληρονόμοι του Prince κέρδισαν τη δικαστική διαμάχη που είχαν με τον παραγωγό George Ian Boxill για ακυκλοφόρητα τραγούδια του καλλιτέχνη. Ο παραγωγός ήθελε να κυκλοφορήσει μια συλλογή με τραγούδια που είχε δουλέψει με τον Prince την περίοδο 2006-2008.

Όταν έγιναν γνωστά τα σχέδια του παραγωγού, οι κληρονόμοι κατέθεσαν αγωγή ώστε να μην κυκλοφορήσει η συλλογή και, σύμφωνα με δημοσίευμα του ΤΜΖ, κέρδισαν τη δικαστική μάχη. Στην αγωγή τους, οι κληρονόμοι έδωσαν διορία μέχρι τις 23 Ιανουαρίου στον Boxill να απαντήσει, κάτι το οποίο φαίνεται πως δεν έκανε ποτέ. Έτσι λοιπόν οι κληρονόμοι έχουν καταθέσει αίτηση στο δικαστήριο ώστε να απαγορευτεί στον Boxill να κυκλοφορήσει τα συγκεκριμένα τραγούδια.

Το «Deliverance» δεν θα δει τελικά το φως της ημέρας, αλλά οι κληρονόμοι πρόσφατα αποκάλυψαν πως σύντομα θα βγει ακυκλοφόρητο υλικό.

Οι θαυμαστές του Prince όμως δεν πρέπει να απογοητεύονται, αφού, σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις ενός εκ των διαχειριστών της περιουσίας του εκλιπόντος αστέρα, σύντομα θα κυκλοφορήσουν ορισμένα από τα ανέκδοτα τραγούδια που βρέθηκαν στο Paisley Park. Ο Troy Carter έκανε λόγο για «πραγματικά εντυπωσιακή» μουσική και εκτίμησε πως θα κυκλοφορήσει σύντομα, χωρίς όμως να αναφέρει ημερομηνίες ή δισκογραφική εταιρεία.

Ο Prince πέθανε ξαφνικά στο σπίτι του τον Απρίλιο του 2016 από υπερβολική δόση ισχυρών ναρκωτικών. Μετά τον θάνατό του βρέθηκε ένας πραγματικός «θησαυρός» ακυκλοφόρητων τραγουδιών στο αρχείο του, τα οποία έχουν αποτελέσει «μήλο της έριδος» για τις δισκογραφικές εταιρείες με τις οποίες είχε συνάψει συμφωνίες.