Ήξερε ο David Bowie από τη δεκαετία του 1970 πότε θα πεθάνει;

david-bowie
ΔΕΥΤΕΡΑ, 05 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Ο χρησμός ενός «πραγματικού μέντιουμ» (ή ενδεχομένως ένα όνειρο) φαίνεται πως του αποκάλυψε το μέλλον του.

Ο Mike Garson, στενός συνεργάτης του David Bowie για πολλά χρόνια, πρόκειται να κυκλοφορήσει μια νέα έκδοση της βιογραφίας του «Bowie’s Piano Man» τον Μάιο. Η νέα έκδοση περιλαμβάνει μια ανέκδοτη ιστορία για τον εμβληματικό καλλιτέχνη, σύμφωνα με την οποία ήξερε πότε θα πεθάνει από τη δεκαετία του 1970.

Σύμφωνα με τον Garson – ο οποίος είχε παίξει πλήκτρα σε εννέα δίσκους και συχνά έπαιζε σε συναυλίες του – o Bowie συναντήθηκε με ένα μέντιουμ τη δεκαετία του 1970 και έμαθε ωπς θα ζήσει μέχρι τα 69 ή τα 70 του χρόνια. Μιλώντας στο Billboard, ο μουσικός εξήγησε πως το συγκεκριμένο μέντιουμ «ήταν πραγματικό» και ο Bowie αποδέχτηκε τον χρησμό.

«Μου είπε για τον χρησμό με βεβαιότητα, τον αποδέχτηκε και προγραμμάτισε το μέλλον του βάσει αυτού. Είχε 30, 40 χρόνια να σχεδιάσει τη ζωή του» δήλωσε χαρακτηριστικά. Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που γίνεται γνωστή η συγκεκριμένη ιστορία, καθώς είχε αναφερθεί (λίγο διαφορετικά) στο πρόσφατο ντοκιμαντέρ «David Bowie: The Last Five Years».

Στο ντοκιμαντέρ του Francis Whately, ο Bowie φέρεται να είπε στον Garson πως από ένα όνειρο έμαθε ότι θα πεθάνει στην ηλικία των 69 ετών. Ο σκηνοθέτης είχε δηλώσει στο Vanity Fair πως βρήκε την ιστορία «ανατριχιαστική», όπως του την αφηγήθηκε ο Garson. «Το συζήτησαν μετά από 20 χρόνια και ο David του είπε πως ακόμα θυμόταν εκείνο το όνειρο» εξήγησε ο Whately.